Sunday, January 17, 2010

Tengok Greenday kat Singapore!!! Yeaaahhhooo

Khamis 14 Jan 2010

Hari ni Adi berpeluang untuk menyaksikan konsert Greenday di Singapura bersama pemenang peraduan 21st Century Breakdowns yang di taja oleh Warner Music Malaysia...Thanks to Melvin , Ailing dan krew Warner Music Malaysia yang mengajak Adi...hehehe...

Siapa yang tak nak tengok
Billie Joe Armstrong (vocals, guitar), Mike Dirnt (bass guitar, vocals) and the Tre Cool (drums, percussion).Greenday adalah salah satu band kegemaran Adi...malah dulu masa kat kolej..selalu jam dengan lagu lagu Greenday ..yeah..sebab senang nak main...3-4 kord dah boleh main lagi diarang...hehehe.

Pic: Sebelum konsert bermula.

Adi bertolak dari KL dengan dari LCCT dan sampai kat Singapura dalam jam 11 pagi..banyak masa untuk konsert yang bermula jam 9 malam....so jalan jalan dulu la lepas hantar barang kat hotel...memula Adi jenjalan dengan kawan kawan yang lain..pastu rasa mcm bosan lak..so jenjalan la sensorang bawak diri..tengok tengok apa yang berkenan...hahaha..balik hotel semula dalam pukul 5ptg..rehat jap..membuta ...pastu pukul 745 dah tunggu kat lobby la...

Pic*: Billie Joe


Pic: Konsert bermula..

Konsert bermula dalam jam 9malam selepas persembahan pembukaan oleh sebuah band dari USA gak la..

Lampu di matikan ..dan penonton bersorak..kelihatan Mike Dirnt , Tre Cool dan di ikuti oleh Billie Joe ...berlari menaiki pentas yang agak simple jer....dan terus saja rockin!! ..Yeah!!

Pic*: When i come around!!!!


Pic*: Sing it loudly!!!


Lebih kurang 20 lagu telah di persembahkan untuk Konsert Greenday ini..memang respek giler kat Billie Joe yang memang bertenaga..dari mula sampai akhir konsert...Adi tak berapa hafal lagu dari Album American Idiot dan 21st Century Breakdown. Tapi bila dah sampai pertengahan konsert di mana Greenday memulakan seleksi dengan lagu lagu dari album Dookie!!!! Yeahh!!! Satu album hafal loooo...maklumlah time time zaman belajar dulu pernah berangan nak jadi Greenday...hehehe

Pic*: Billi Joey memang gempak la!!



Antara yang menarik ialah Billie Joe telah menjemput beberapa peminat diarang naik nyanyi sama sama mereka..hahaha...yang paling cute bila Billie Joe menarik seorang budak kecil yang berisi dan dia hafal lagu Greenday dan Billie Joe telah menyuruh budak kecik tu untuk Stage dive....hahaha...comel giler...Adi agak pelik gak..macam mana budak bawah 18 tahun boleh masuk tengok konsert....Tapi keseluruh konsert memang best..takde la diarang ni nak mencarut marut ker...ok jer..malah diarang cukup sporting...dan mesra melayan peminat mereka yang datang ke konsert...

Pic*: Mike Dirnt relax dan sempoi jer..(bass guitar, vocals)

Pic*: Aksi dari Tre Cool (drums, percussion).

Greenday juga memang cukup prehatin dengan peminat mereka..di awal konsert sedang mereka nyanyi..tetiba mereka berhenti secara tiba tiba, ingatkan kehilangan kuasa elektrik ker...rupanya penonton bertolak tolak di depan pentas...menyebabkan peminat ada yang terhimpit...utk mengelakkan dari kejadian lebih teruk mereka terus berhenti sampailah penonton bertenang...wahhh..memang respek la kat diarang!!

Pic: Billie Joe tengah tunjuk skill

Persembahan terakhir dari Greenday adalah lagu..Wake Me Up When September End!! secara akustik oleh Billie Joe. Nah im really happy , dapat juga tengok Greenday akhirnya..sayangnya mereka tidak mahu datang ke KL...actually rasanya kalau kat KL ..lagi ramai dan lagi happening konsert tu nanti..hmmm entah la...Maybe satu hari nanti kot..bila diarang semua dah tua..dah nostalgik....baru la nak datang KL...hehehe

Pic: Bersama kawan kawan Nath ( Hitz FM), Henry Golding (ESPN & 8TV), Pak Tam, Adli (XFM)


Pic: Muka happy bila dapat tengok....

Masa nak balik ke KL ....terjumpa pulak dengan Mike Dirnt dan juga Billie Joe yang nak ke pesawat mereka utk konsert kat Manila pulak...tak sempat nak bergambar sebab kamera dalam beg dah...just say "Hi" jer la...hmmm giler penak muka si Billie Joe...hmmm Bayangkanlah dalam 3 hari kena buat 2 konsert..ataupun selalng sehari ...penat ooo jadi rock star......

Apa - apa pun nak ucapkan terima kasih kepada Warner Music Malaysia yang bawak Adi ...mungkin lain kali boleh ajak lagi...yeah!!!



P/S : * Gambar ihsan dari Warner Music Malaysia...

Terngiang ngiang lagu "Nobody" dari Wonder Girl masa trip kali ni...giloss...hahaha

3 comments:

edzlin007 said...

haha mcm mana lak lagu nobody leh masuk. patutnya lagu greenday je dlm kepala

hiRoMiey'S said...

hoho best nye adi dpt jmpe green day...
jeles nih...

ADIFASHLA said...

memang tak sangka la dapat jumpa diarang...hahaha.....