Monday, March 22, 2010

Badminton!

Pic: Kat Dewan Komuniti Bukit Damansara , tempat bermain badminton setiap minggu!

Haha...salah satu hobi atau sukan kegemaran Adi selain bolasepak dan futsal...Adi juga merupakan peminat badminton..:) Dulu masa sekolah memang paling rajin main badminton..sampai paksa kawan kawan untuk main badminton kalau takde "kaki"...

Pic: Bersama kawan kawan KBMM, Roslin Hashim, Farouk Hussein, me and Budhi.

Masa sekolah dulu Adi pernah mewakili Daerah Kuala Selangor ..kiranya pemain daerah la ni..haha...dan wakil Team Matrikulasi UPM pada tahun 1997 dulu...haha...


Pic: Kenangan manis jadi naib johan Badminton Radio Fest 2009 berpasangan dengan Linda Onn di Stadium Putra Bukit Jalil.

Mungkin darah badminton ni dapat dari abah Adi yang pernah main badminton dulu....dulu abah ada reket yang di sarung pakai kayu...selalu abah letak kat belakang almari untuk mengelakkan anak lelakinya ni ambil reket tu dan buat tangkap pepatung atau rama rama untuk di buat umpan pancing ...hahaha....mungkin disebabkan terlalu terer sangat menghayun pepatung...terus bertukar kepada menghayun bulu tangkis..hahaha...
Pic: Bersama Datuk Lee Chong Wei di satu majlis NIKE di KL

Masa belajar kat UPM pun Adi masih aktif bermain badminton ...walaupun tak menyertai apa-apa pertandingan ..tetapi aktif untuk bermain utk suka suka jer la..kat tengah tengah blok penginapan kat Kolej Zaaba UPM dulu...hahaha....best giler la...

Pic: My racket!!


Pic: Antara reket termahal Adi pernah tengok..bernilai RM2000!! Dushh!!

Pastu masa kat AF dulu , memang Adi berhenti main badminton..adala dalam 3-4 tahun la..sebab sibuk dan takde "kaki"....sejak akhir-akhir ni Adi memang agak aktif kembali bermain. Sanggup drive ke mana saja kalau ada sesiapa yang berhajat..bukan apa..masih lagi untuk kesihatan dan berhibur...yup...time macam ni jer la dapat jumpa kawan kawan dan bersosial....

Pic: Bersama Datuk Lee Chong Wei dan Datuk Misbun Sidek yang baru pulang dari All England 2010.


Pic: Bersama pingat All England 2010 yang di menangi oleh Lee Chong Wei


Pic: Pingat All England


Lepas 2003 , Adi cedera agak parah kat lutut menyebabkan Adi menamatkan karier main bolasepak ( itu citer pasal bola la pulak nanti)....kecederaan lutut yang teruk! Sampai sekarang Adi tak buat pembedahan lagi untuk baiki lutut Adi tu...Ada orang kata tak payah kacau la....takut lagi teruk ...so sekarang kalau main badminton kenalah ikat lutut tu dengan "knee guard"...kalau tak lari saja la...hahaha....sakit ooo..boleh buat nangis kalau lutut tu "meletup" sekali sekala kalau ganas sangat!!!

Pic: Kaki kena "ikat"

Kalau nak cerita pasal pemain badminton kegemaran, Adi ada banyak pemain pilihan , antaranya Datuk Lee Chong Wei, Lin Dan, Cheah Soon Kit, Foo Kok Keong, Jalani - Razif, Zhao Jiang Hua, Icuk Sugiarto, Ardi Wiranata ( macam Rafael Nadal dia ni...) Park Joo Bong dan pemain yang mempunyai rambut paling stailo suatu masa dulu iaitu Misbun Sidek la...

Pic: Stadium Juara, Bukit Kiara tempat pemain Malaysia berlatih

Jadi kalau ada sesiapa nak ajak Adi main badminton..jangan segan segan..haha....mana tau kalau Adi ada kelapangan kita boleh berentap la....untuk kesihatan la...bukan utk pertandingan....hahaha..InsyaAllah!!...mari kita SMASH!!!

6 comments:

Mas Ai said...

sonok nyer merasa kalung pingat All England..:)

ADIFASHLA said...

Hahaha..ok la jugak...walaupun tak dapat tengok All England Live kat Birmingham...hahaha

edzlin007 said...

ha'a, dapat merasa pingat all england tu. hehe.

so skrg mmg abg adi tak main langsung bola/futsal?

SYAH said...

Adi..kalau bhajat dtg le ke dewan kl reket wangsamaju kita rentap..amacam ada bran?

ADIFASHLA said...

Hari tu ada kawan ajak main kat WangsaMaju..tapi di sebabkan jadual bertindih..so terpaksa di tunda...hahaha...

SYAH said...

so skrg aktif lagi tak main bdmtn ni bro..?kalau kita wat frenly match pun ok gak ni..