Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan!!

Salam,

Adi nak ucapkan selamat berpuasa untuk semua!! Jangan ponteng puasa ok!! kecuali uzur!!
1st time Adi berpuasa seorang diri di rumah sendiri...haha...persiapan puasa takde la apa sangat , cuma make sure dapur kat rumah siap sedia untuk bersahur jer la...sahur pun mungkin simple jer utk Adi kali ni...just makan oat jer...harap harap ok la...kalau tak ok...next day kena ubah menu la..hehehe....

Untuk korang semua..dengarlah lagu ini ..memang Adi suka lagu ni ....daripada Tompi -"Ramadhan Datang" ..best giler lagu ni!!




Ramadhan datang alam pun riang
menyambut bulan yang berkah
umat berdendang kumandang azan
pertanda hati yang senang
hoo...
hati yang gembira
hoo...
penuh suka cita

Sebulan kita kan berpuasa

melawan lapar dahaga
kalahkan nafsu rayuan syetan
menjadi insan yang taqwa
hoo...
hati yang gembira
hoo...
penuh suka cita

Tarawih dan tadarus

bersujud di tengah malam
berzikir dan berdoa
menyebut asmaMu ALLAH
dan tak lupa berzakat
sempurnakan kewajiban
mensucikan jiwa
sebagai insan yang fitri

Tarawih dan tadarus

bersujud di tengah malam
berzikir dan berdoa
menyebut asmaMu ALLAH
dan tak lupa berzakat
sempurnakan kewajiban
mensucikan jiwa
sebagai makhluk ALLAH


Harap harap tahun ni dapat lah buat sebanyak mungkin terawikh ...yup!!! InsyaAllah....apa apa pun Selamat Berpuasa dan beramal di bulan ramadhan ini ok!!! Take care semua!!!

5 comments:

armouris said...

info tentang puasa Ramadhan di SIHAT SELALU - Puasa Baik Untuk Kesihatan

cekkeya said...

adiiii, selamat berpuasaaaa!!!

samalah sini, setakat nih minum milo cecah biskut dulu. kang tak tahan, esok pagi kena sahur menu lain pulak. ;)

happy terawih adiii (^_^)V

ADIFASHLA said...

Selamat berpuasa cekkeya!! Thanks armouris atas info itu...:))

edzlin007 said...

Selamat Berpuasa Abang Adi. Semoga sihat tubuh badan sepanjang Ramadhan dan akan datang hendaknya.

fahmi said...

Mang yang dianjurkan oleh ALLAH
baik untuk HambaNYA