Thursday, January 20, 2011

Jalan jalan Hari Cuti!! Bermalas malasan!!

Khamis 20 Jan 2011

Yahooo..hari ni cuti umum! Adi memang jarang cuti bila cuti umum ni, apa lagi kesempatan yang ada ni , kita gunakan dengan sebaiknya la....iaitu...merayap la apa lagi. Hehehe... Takde la kemana mana, cuma manjakan diri kat MidValley la,

Pic: Tengah menahan geli!

Mula mula tengok wayang cerita "Season of The Witch" lakonan Nicolas Cage! Ok ok jer la citer ni...nasib baik tak bosan. Tengok wayang sampai pukul 2ptg! Pastu pergi makan la, perut dah bergendang dari dalam cinema tadi...dung dang..dung dang!!Haha..

Lepas makan kat Little Penang , Adi jalan jalan cuci mata la...sekali ternampak ada offer yang agak menarik kat Kenko (Pusat Spa Ikan), macam menarik lak sebab dia tawarkan RM67 utk 30minit Spa Ikan, 30minit Reflexology dan juga 10minit urut bahu! Haaaa..apa lagi Adi pun cuba la , sebab tak pernah cuba spa ikan ni, teringin nak rasa la...

Adi daftar kat Kenko ni dan terus disuruh basuh kaki dengan cecair khas dan air.. sebelum masukkan kaki ke dalam kolam ikan tu...agaknya kalau kaki tu tak di basuh , ikan pun akan timbul nanti...hahhaa...koma..!! Semasa Adi masuk ada seorang budak perempuan sedang lepak menikmati spa ikan....wahh dia layan ikan yang besar besar la...Adi tak berani la..so cuba dalam kolam yang ada ikan kecil jer..Ikan tu dinamakan "Garra Rufa" !!

Pic: Sedapnya kaki ni - Garra Rufa

Celup jer kaki dalam kolam, terus kena serbu dengan ikan ikan Garra Rufa ni...geli dowhhh!!!
Terus Adi angkat kaki naik ke atas balik, memang geli!! Malah Adi ketawa agak kuat , sampai org lain pun tengok kat Adi, sebab memang geli giler....selama 5 minit berlalu , Adi masih gelak dan juga cuba menahan geli...hahhaa...akhirnya berjaya juga! hahaha.....ikan ikan itu terus mengerumuni kaki Adi....sedap agaknya?...hahaha..makin lama makin ramai pulak pelanggan yang menyertai Adi, mungkin diarang seronok tengok kaki Adi kena kerumun ikan ikan ni. Hahaha

Lepas fish spa, Adi terus buat foot reflexology, uniknya kat Kenko ni, dia tak pakai minyak, tapi diarang menggunakan serbuk seperti bedak ketika membuat urutan reflexology...memang terbaik la....lega rasanya bila kaki ni diurut!! Tukang urut dia memang teliti bila memicit tapak kaki Adi...lega!

Selepas habis sesi di Kenko, Adi jalan jalan lagi, tengok tengok barang yang menarik hati di MV ni...haha..sempena tahun baru Cina ni ada la pameran dan jualan yang diadakan di ruang legar tengan MidValley, pastu Adi nampak seorang chef tengah membuat demo membuat makanan ni..memang ramai yang sedang tengok...Adi pun beli la makanan tersebut..macam menarik! Nama makanan ini ialah...."Gula gula janggut naga"...hahaha...rasanya....macam biskut kacang la....but then yang ini dalam bentuk gula gula lembut! Sedap weii.. 6 ketul = RM10! berbaloi beli ! Sedap!!! Nanti nak makan lagi la!! Hehehe

Pic: Ambil seketul dan terus ngap!! Tak boleh gigit sikit sikit, nanti isinya berterabur!


Pic: Sedap weiii!!!

Dah penat berjalan jalan, masa nak balik ke kereta, ternampak la pulak restoren baru kat bawah MidValley ni, iaitu Ireland's Potato. macam best jer...so Adi cubalah , Ada banyak set, tapi Adi cuba satu set yang mengandungi sotong goreng , air minuman (teh hijau) dan juga kentang goreng dengan mayonis = RM15! Mahal lasikit, tapi memang sedap!!! Jadi kalau korang suka makan kentang, mungkin boleh cuba la kat Ireland's Potato ni...yum yum!! Itulah citer jalan jalan Adi di hari cuti umum!! Makan jer kerjanya!! Hahaha...

Pic: Ohhh so nice!! Potato + Mayonis = awesome!!!






4 comments:

cekkeya said...

fuhhh, giler kemecer tengok kentang+mayo tuh.

tapi, yg janggut putih tuh, mmg pernah makan. sedap sedap! Thumbs ;)

ADIFASHLA said...

kan...memang sedap...next time kalau kat rumah , goreng sendiri kentang tu, pastu layan dengan mayo....terbaik lah!!!

Rusma Gadis Ungu said...

hai Abg Adi....
huh dah lame Rusma x baca blog Abg Adi....bz sket ler...
hm....betul ker kentang + mayo tuh sedap???tgk macam best jerk nk layan...Insyaallah kalu ader kelapangan Rusma....Serangggg....

edzlin007 said...

suka fish spa. tapi kalau kerap buat, lama2 ikan tu kurang kat kaki. maknanya kaki kita sgt bersih haha.