Thursday, January 8, 2009

La la la laaa..ilang suara...

Pic: Senyum..senyum..huhuhu

Sekarang ni memang musim orang demam, sakit la, selsema la..tak terkecuali Adi la..adus..hari Selasa lepas , masa baru bangun tido dapat rasa sakit kat tekak..alamak, tanda - tanda awal nak selsema dan juga sakit tekak...takpe la ..makan jer gula gula untuk tekak...still semakin melarat lak..hmm..sah..kena selsema la sikti..huhuhu..memang tak selesa...suara jadi sengau dan susah nak bernafas kalau malam..huhuhu.

Ohhh..7 Jan 2009 , terjuma Dato Siti Nurhaliza yang datang ke AMP..huhu..ambil kesempatan untuk "pinjam" suara dia la..hehehe..tgh borak -borak ngan dia, tetiba phonenya berbunyi.."sekejap lagi sampai, Bie tuggu yer.." hahaha..panggilan manja Datuk K dari Dato Siti. Hahaha...ooo dia ada temujanji la..dan suaminya dok tunggu dah..alahai kesiannya...tak lama lepas tu Dato Siti berlalu pergi..meninggalkan kitarang termasuk Ray yang tersengih-sengih sebab baru tadi dapat berduet dengan Dato Siti..hahaha...Sapa yang dengar show 10-1 ERA pada hari ni (8 Jan) ..dapatlah dengar Ray nyanyi....

Pic: Dengan Roslin Hashim..yang duduk tu ialah Raja Azmi


Balik rumah dalam pukul 5ptg..mengantuk dan juga rasa cam nak demam dah..sejuk semacam...telan paracetamol dan juga vitamin C untuk elak demam makin teruk..lepas maghrib, Azhari (PR for Imran Ajmain, 6ixth Sense , etc )ajak Adi main badminton kat Damansara Height. Jauh juga tu..memula rasa berat hati nak pergi main, memandangkan badan tak berapa sedap....tapi sebab lama dah tak bersukan, so Adi SMS Azhari balik...

"Aku nak main..jap lagi aku sampai!!!!"

Mainlah,sampai kat dewan tu..rupanya ada Gigi (6ixth Sense), Azrul Cham 9Raja Lawak) dan pelakon dan juga pelawak Farouk Hussein...wahh meriah...pulun lah lagi..tgh main tetiba nampak kelibat Roslin Hashim..huhuhu..dia dtg dengan Raja Azmi..agaknya tengok kitarang main kot..tapi dia tak main la..kalau dia main..mahunya kitarang di bulinya..hahaha..maklumlah "pro"....

Lama juga la dia lepak ngan kitarang, hampir satu jam jugak..lepas tu dia chow la..hahaha...tapi Adi memang seronok la..main start jam 10 malam dan tamat jam 130pagi..haha..tak sedar masa dah lewat..sebab enjoy sangat! ....Yeahh!

7 comments:

CZUKA said...

Adi..emmmm kelakar dgr ray nyanyi ngan Dato CT....Uuhuhuhu malu ler si Ray tu...Adi kena ambik sumplement byk skit coz koje x tentu masa.... ambik superlina bagus tau...pagi ambik 10 biji n mlm sblum tido ambik lagi 10 biji...insyaAllah susah nak dpat selsema or dmam...try la..

faRah said...

cntik siti tpi knp muke abg adi makin bulat ni??hehehe...abg adi kate nk diet tapi tgk makin up jer..lah tak sht pon abg adi still g main bdmnton tapi takper bley wt bdn abg adi cerdas gak tu yg tak sdr alih2 da pg kan...ape2 pon abg adi jage diri...

Fizah said...

hahahaha.. lawak.. lawak..
Adi, rambut baru ke? hensem la.. hikhikhik

edzlin007 said...

take care abg adi, jaga kesihatan baik2. suka gandingan abg adi dan abg ray. best dan klakar. hmm, mataku atau abg adi nampak makin berisi.

ADIFASHLA said...

yer saya makin berisi nak sama saiz ngan Ray, actually Ray teringin nak duet ngan Siti..sebab Adi dah beberapa kali duet ngan Siti masa konsert Siti Fantasia Tour dulu 2005..hahaha..3 hari Ray citer dan dengar duet dia ngan Siti..hehehe..i get good feedback from listeners..but my boss asked us to be more sharp with short talkbreak..not less than 40sec..hmmm....hahaha..we'll see la how...sebab sebelum ni dah terbiasa cakap lama sikit...

manlaksam said...

Pak Man tumpang baca saja, tak ada komen....orang tua hanya suka memerhati saja.

Fly said...

salam bro, gandingan u dengan ray memang best, menghiburkan tahniah...