Wednesday, December 2, 2009


SABTU 21 Nov 2009

Sempena Radio Fest 2009 telah diadakan Pertandingan Badminton yang berlangsung kat Stadium Putra Bukit Jalil. Akhirnya cita cita Adi nak bermain dan beraksi di Staium ini tertunai sudah..maklumlah awal tahun ni menyaksikan jaguh jaguh dunia beraksi utk Terbuka Malaysia di sini..so sekarang Adi lak nak rasa apa yang diarang rasa bila beraksi di dalam stadium yang besar ni...Adi selalu main kat dewan jer...paling besar pun main kat Dewan Bukit Damansara...excited giler...
dalam pertandingan ini ada 6 gelanggan di sediakan.


Pic: Gelanggang sedia menanti

Adi mewakili Team CRM - Commercial Radio Malaysia yang terdiri daripada mereka yang terlibat di dalam radio, tak kira la dari radio mana sekali pun..senang kata ..hari ni kami berhenti "berperang" semata mata untuk menjayakan Radio Fest ni..Format pertandingan ialah 1 pasangan bergu lelaki, satu beregu wanita dan satu mix double...



Adi sampai dalam pukul 830 pagi..dan terus sarapan dulu utk mengalas perut...Setelah membuat perbincangan dari Team mates..maka Adi dan Linda Onn di gandingkan utk MIx Double. Dulu masa Adi study kat Matrikulasi ..Adi pernah bermain untuk bergu campuran bagi UPM la..hehehe..so takde masalah la kalau nak bermain bergu dengan Linda Onn. Linda tidak menghampakan kerana dia memang bersungguh sungguh bermain sampai terbang terbang kat dalam gelanggan..takut Adi tengok.....Ada satu masa Linda terjatuh dan tertindih tangannya sendiri...aiyoooo..kebas kejap la dia..nasib baik pastu tangan dia ok balik..kalau tak..senang senang bagi team lawan menang percuma..fuhhhh!!!!

Pic*: Adi dan Linda sedang beraksi

Alhamdulillah Adi dan Linda menang semua pertemuan kitarang sampai lah ke final..kiranya kami menewaskan 6 pasangan Mix Double...

Pic*: Yea ..yea..kita menang!!

Setelah penat bertarung dan masuk kefinal,,kitarang kalah dengan sebuah team/ agensi pengiklanan dengan mata 2-1. Maka team Adi dapat bawa pulang hadiah RM6000 manakala team yang johan dapat RM10 000.


Pic*: Bersama rakan sepasukan dan Dato Borhan.

Acara berakhir dalam jam 4 ptg. memang cukup menghiburkan, satu cara yang sihat untuk merapatkan hubungan antara orang radio dan juga media ataupun agensi pengiklanan!! Moga tahun depan kita jumpa lagi..smashhhh!!!



P/s: * gambar gambar dari blog Linda Onn..terima kasih Linda...huhu...langsir baruuuuuu!!!

3 comments:

GhOsToNe said...

huhuh...

besh2 dapat duet...

nak sikit!!!

hehehe...

Rusma Gadis Ungu said...

HAI ABG ADI!!!!
wah...tahniahlah Abg Adi...
hehehe....teror gak Abg Adi main badminton...lepas ni lehlah masuk mane2 tournament badminton...(leh gantikan Rashid Sidek!!!wakakakaka....!!!!)hope Abg Adi successlah di dalam ape jua bidang yg Abg Adi ceburi...!!!
"MAJULAH SUKAN UNTUIK NEGARA!!"

edzlin007 said...

congrats abg adi dan kak linda. krg hebat.

hensem la abg adi ni.