Thursday, June 17, 2010

Jalan Jalan Bali (Part 3-Final)


SELASA 1 Jun 2010 ( Day 3)

Hari ni kena bangun jam 730pg sebab kitarang kena naik cruise pergi ke sebuah pulau iaitu Pulau Lembongan. Mengambil masa 1 jam dengan menggunakan feri khas yang agak besar juga...


Pic: Cruise Bali Hai yang Adi naiki..

Actually utk aktiviti ini kami boleh berenang , snorkling, menggunakan kapal selam mini, naik bot pisang ...dan melepak kat Lembongan Beach Club.



Pic: Lembongan Beach Club

Pic:Melepak sambil minum kopi!!

Kat Beach Club ni Adi tak buat apa apa aktiviti pun , kecuali berenang kat kolam dan main bot pisang. Sebabnya...ombak agak besar dan Adi lak semalam tak cukup tido, so better lepak kat pantai jer...takut mabuk laut lagi , seperti mana yang Adi pernah kena dulu kat Pulau Perhentian!! Kawan kawan yang lain pun lepak sekali!! Jadi memang tak buat apa la sangat!

Pic: Ombak yang di idamkan oleh para surfer!!


Pic:Dalam gambar nampak kecik jer ombak ni..tapi actually ianya memang besar!!


Pic: Para peluncur sedang menantikan ombak besar!!

Dalam pukul 4 ptg kami pun berangkat pulang balik ke Bali. Dalam perjalanan pulang tu , ternampak sekumpulan surfers yang tgh bermain ombak dengan papan luncur diarang...macam manala mereka boleh tahan dengan terik matahari...?..Adi nak buka mata pun tak larat...sebab agak panas cuacanya...
Pic: Atas Cruise nak balik ke Bali

Sampai kat Bali dalam jam 6 ptg! Ada yang terus sambung shopping, Tapi Adi nak balik hotel dulu, rest kejap dan juga nak mandi puas puas la...haaha....panas wei...sebelah malam pulak Adi keluar balik pergi ke Kuta utk makan malam dan jalan jalan kat sana. Tak banyak benda nak buat so balik awal juga la ke hotel...malam tido la..penat berenang dan bermain kat Pulau Lembongan pagi tadi...

Pic: Permandangan Hotel Nikko Bali.

Hari ke - 4 , Bali Nikko Hotel.

Pagi ni bangun awal juga, sebab setelah 3 hari duduk kat hotel Nikko Bali ni, ingat hari ni nak menjelajah keseluruh hotel yg besar ni ...bila dah pusing tu, nampak pulak kolam renang dia yang besar bagak..dan juga ada papan luncur yang agak tinggi, kebetulan kawan kawan yang lain pun mula nak berkubang..apa lagi balik bilik salin baju dan terjun kolam lagi la....hahaha...


Actually kitarang kena check out dari hotel dlm pukul 12tgh , tapi jam 1130pg kitarang masih berendam dalam kolam lagi..hahaha...


Pic:Nice view!!

Bagi Adi ini salah satu hotel yang cantik yang pernah Adi kunjungi..korang tengok la sendiri gambar gambar kat bawah ni...

Pic: Permandangan dari bilik Adi

Pic: Permandangan dari bilik Adi

Pic: Permandangan dari Lobi

Pic: Permandangan dari lobi hotel

Pic: Permandangan dari bilik Adi



Pic: Dengan kawan -kawan ofis..


Pic: Bagasi bagasi yang banyak giler...



Pic: Dengan kawan kawan Skuad AMP!



Pic:Bandar Kuta


Dalam pukul 2 ptg kami meninggalkan hotel dan bergerak dulu ke Kuta utk makan tgh hari dan juga last minute shopping. Adi just makan makan dan juga beli KICAP ABC utk di bawa balik kat KL..kicap ni sedap sebab makan masa kat ayam penyet hari tu , terus suka...so alang alang dtg Indonesia ni, Adi borong la 7 botol kicap ABC!!! Hahahaha...belum sampai KL dah ada yang pow dah!! Hahaha...so ada la yang panggil Adi dengan gelaran.."Adi Kicap"!!!

Pic: Kat Pantai Kuta.

Kitarang lepak kat Kuta sampai pukul 6, sebelum ke Airport, Kitarang punya flight balik ke Kl dalam pukul 9mlm.

Pic: Dengan Reza dan kawan kitarang nak balik ke KL..dah tak sabar nak balik ni...

Adi memang tak sabar nak balik KL..sampai KL ni mahunya dalam pukul 12 tgh malam, pastu sampai rumah mahu dalam pukul 1 atau 2 pagi, Esok Adi nak ke Gopeng Perak pulak sebab ada rakaman Chipsmore Land Musim ke -5......dalam kepala dok pikir....harap harap esok tak penat la yer!! ...Terima kasih Bali...sampai kita jumpa lagi!!!! :)

13 comments:

Anonymous said...

Bali tuh ade di negare aku!!!
Visit:

Http://hanifan2000.blogspot.com/

::white lily:: said...

bali ke bandung besh???

ADIFASHLA said...

masing masing la..for me i choose BBandung....mkn pun senang dan sedap!!!!

edzlin007 said...

takde jumpa hidupan liar ke kat sana abg adi?

ADIFASHLA said...

Ada Zoo Bali..tapi x sempat pergi ..lagi pun agak jauh dari hotel...

ADIFASHLA said...

Ada Zoo Bali..tapi x sempat pergi ..lagi pun agak jauh dari hotel...

eleza737 said...

cantiknya Bali :)

Anonymous said...

bookmarked!!, I love your website!

Here is my webpage ... how to get your ex back

Anonymous said...

What's up colleagues, pleasant article and good arguments commented here, I am truly enjoying by these.

My blog; how to get your ex back

Anonymous said...

Hello There. I found your blog using msn. This is a really
well written article. I will make sure to bookmark it and come back
to read more of your useful info. Thanks for the post. I'll definitely return.

Feel free to surf to my website :: how to get your ex back fast

Anonymous said...

Wow! At last I got a weblog from where I be able to in fact obtain helpful facts regarding my study and
knowledge.

My web site; how to cure a cold sore

Anonymous said...

Good answer back in return of this issue with real arguments and describing everything concerning that.


Also visit my web page - mediaparkki.com

Anonymous said...

This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere.
Simple but very precise info… Appreciate your sharing
this one. A must read article!

my web-site - how to get your girlfriend back