Monday, June 21, 2010

ChipsMore Land Musim ke-5

3 June 2010 Khamis

Pulang dari Bali awal pagi tadi, Adi cuma berehat beberapa jam sebelum memandu seorang diri ke Gopeng , Perak untuk rakaman rancangan TV "ChipsMore Land musim ke -5! Sebelum ni Adi pernah menyaksikan rancangan rialiti kanak kanak ni kat TV3, tapi tak pernah terlintas yang satu hari nanti Adi akan jadi salah sorang hostnya....huhuhu...

Ianya bermula bila satu hari tu Adi pergi audition utk satu rancangan kanak kanak untuk Astro Ceria....audition tu dibuat kat Red Comm...sekali diarang nak juga Adi cuba untuk audition bagi ChipsMoreLand musim ke -5 ni.....


Pic: Team Red Hunters (Aqilah , Maria, Alif dan Nadim)


Pic: Team Blue Troopers (Syahirah, Fazlin, Amin, Aaron )


Pic: bersama Green Worriors (Didi, Mei Ying, Puteri and Yousef)

Para peserta musim ke - 5 ni di ujibakat beberapa bulan sebelum rakaman di lakukan, mereka ni terdiri daripada pelajar pelajar sekolah dari seluruh negara. Ujibakatnya di lakukan pada bulan April dan awal Mei yang lepas....jadi 12 orang peserta telah terpilih!!!Seronok bekerja dengan bebudak ni...hahaha....mendengar cerita diarang memang kelakar....so Adi pun jadi budak budak balik la...hehehe


Pic: Bas Khas yang membawa peserta peserta ChipsMore Land 5

Sepanjang 5 hari ni Adi tinggal dalam pondok yang dibuat di atas pokok...memang best! Cuma satu jer la yg tak tahan ....iaitu bila semuk mula naik..hahaha...pandai pandai la nak survive....:)

Kat sini tak payah aircond sebab bila malam memang sejuk giler ...lebih lebih lagi kalau hujan lak...perghhhh...malah dalam bilik pondok Adi kat tengah tengah terpacak pokok hutan dalam bilik....:) cool kan?!!

Pic:Earth Camp !!


Pic: Ada batang pokok dalam bilik...


Dalam musim ini cabaran yang disediakan memang mencabar sekali...antaranya memanjat batuan bukit dan bergayut dengan tali, memasuki gua peninggalan komunis , dan banyak lagi..korang tengok la sendiri nanti..


Pic: Para peserta sedang mendengar taklimat..

Ada adegan kelakar, lucu, tetapi ada juga adegan "air mata" yang berlaku ....memang penuh drama kali ni...hahaha....kesian pun ada juga kat diarang ni, tapi nak buat cam mana, adat pertandingan ...ada yang menang ....ada yang kalah....hahaha....


Pic: Sedang melakukan rakaman..


Pic: Lokasi pertama kat Tambun!! Diarang kena panjat batu tercacak tu....tinggi ooo



Pic: Orang dewasa belum tentu berani nak buat cabaran ini!!


Dalam satu hari , kami merakamkan dua episod..iaitu bermula jam 6pagi ...dan berakhir jam 8 malam. Memang agak memenatkan , tapi di sebabkan seronok melakukan aktiviti aktivit sukan ni, kekadang tak sedar masa berlalu....

Pic: Waktu makan...krew pun berehat!!!

Hari kedua kitarang merekamkan CML5 kat Tambun jer....Diarang terpaksa memanjat bukit dan juga menghadapi haiwan haiwan seperti ular, katak dan tikus utk mendapatkan klue mereka.

Pic: Kellie's Castle

Hari ke-3 , kitarang menjalani pengembaraan kat Kellie's Castle kat Batu Gajah, ni 1st time sampai ke sini. Selalu tengok dalam tv jer..hahaha....Kali ni peserta kena mencari barang dan juga menuruni Kellie's Castle.....fuhh agak tinggi juga....dan kat sini banyak juga "drama" yang berlaku...saksikan nanti ok!! Hehehee...


Pic: Bahagian belakang Kellie's Castle

Pic:Ruang tamu!!


Pic: Beranda bahagian atas...

Pic: Pemandangan dari bumbung!!



Selepas habis rakaman pada hari yang ke-3. Adi sempat meninjau bangunan bersejarah ini yang mula di bina pada tahun 1905!! Di bina oleh William Kellie Smith untuk isterinya... Bangunan ni dah di baik pulih, dan persikitarannya agak indah juga. Bila naik ke atas bumbung , lagi la cantik permandangan sekelilingnya....



Di katakan William Kellie Smith merancnag untuk meninjau di bahagian bumbung ini utk melihat keadaan ladangnya yang luas di sini...


Pic: Di sinilah di katakan kelibat William Kellie Smith selalu berlegar!!


Pic: Pokok yang ada bentuk beruang..

Selain bangunan, tak jauh dari Kellie's castle terdapat sebatang pokok yang mempunyai bentuk seolah olah seekor beruang sedang bertenggek di atasnya....ada nampak tak?...



Sesi pengambaran di sini berakhir agak awal juga, dan kami ad abanyak masa utk berehat di Erath Camp nanti!!! Boleh mandi sungai lagi!!! Hahahaha...

Pic: Meng'usha' line sebelum mandi di sungai ni....



Hari ke-4 kami menjalankan pengembaran sekitar Earth Camp di Gopeng sahaja, aktiviti sungai harus di hadapi oleh peserta...yah..Alhamdulillah semuanya berjaya di laksanakan dengan selamat sekali!!!! Walaupun air sungai agak laju alirannya!!!


Hari yang ke-5 , Kami meninggalkan Earth Camp dan menuju ke Lumut ,Perat utk acara terakhir . Jarak antara Gopeng dan Lumut ialah 80km, jadi kami kena bergerak awal utk ke lokasi. Episod ke-6 ni adalah episod kemuncak!! Siapa yang akan menang?..kenala tengok ok!!!


Pic: Main air dulu sebelum recording!!


Pic: Sempat menangkap seekor ikan yang bermain di gigi pantai!! Hehehe..pastu lepaskan balik!!


Pic: bersama Krew yang sentiasa mengekori Adi , John(Cameraman), Din(soundman) dan Ah Boon (Director)


Pic: Gambar kenangan dengan semua peserta ChipsMore Land 5

Kat Lumut ni memang agak panas, dan episod terakhir juga berjaya di selesaikan dengan jayanya, dan cukup manis sekali , kitarang semua bersorak kegembiraan tepi pantai bila semua adegan telah di rakamkan..yeah!! happy happy sangat!!! Walau macam manapun sedih jugak la nak berpisah dengan peserta peserta CML5 ni...sebab kitarang dah rapat..walaupn hanya 5 hari saja bersama!!! InsyaAllah kalau di beri peluang lagi, pasti Adi akan lakukan CML ni....hehehe...jangan lupa saksikan tayangannya nanti di TV3!!! ChipsMore Land musim ke-5!!!!

7 comments:

PINATBATE said...

wah! bestnya..! berani tul bebudak ni..tak jumpa hantu ke kat kellie castle ..wohoho..

Afzainizam said...

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

edzlin007 said...

wahhhh nampak menarik ni. sudah pasti tonton.

NASSURY IBRAHIM said...

Wah, pengalaman yang menarik!

ADIFASHLA said...

Hi...selamat membaca semua!! :))

Anonymous said...

Tiffany's is one of the most well known [U]tiffany jewelry boxes[/U] brand names and design houses in the jewelry [B]tiffany jewellery[/B] business. The quality of service, customer satisfaction and the fine designs offered by [U][B]tiffany rings[/U][/B] the company are one of the best in their times. The company is primarily [B][URL=http://www.tiffanysfree.com]tiffany jewellery[/URL][/B] famous for its superb quality and artisanship.

However, as this amount of beauty and quality comes at [B]tiffany earrings[/B] a price, there are many jewelry lovers who are just not able to pay [U][B]tiffany uk[/U][/B] the high price and look for suitable replicas instead. This is the [U][B]discount tiffany jewelry[/U][/B] reason there are special [U]tiffany jewellery][/U] designers that now offer beautifully made Replica Tiffany Jewelry and that too, at a much [B][URL=http://www.tiffanysfree.com]tiffany[/URL][/B] lower price.

The Tiffany's is one [B]tiffany jewelry boxes[/B] of those brands that actually [B]tiffany company jewelry[/B] mark the onset of a classic style and design on its own. Some of the designs of this [B]tiffany earrings[/B] brand name have become so common and popular, that they [B]authentic tiffany jewelry[/B] are bound to be copied by artisans all over. These replicas are created either by [U][B]tiffany engagement rings[/U][/B] using a mass production technique or by an individual jewelry designer who is striving to [U]tiffany necklaces][/U] make a name for his services and capitalize on the original designs. These [U]knockoff tiffany jewelry[/U] kinds of procedures have made the replica business [B]pandora bangles[/B] a very lucrative one, with scores of skilled designers [U]tiffany necklaces][/U] paying close attention to these designs and producing them effortlessly [U][B]tiffany jewellery uk[/U][/B] with same style and appeal.

These designers also have full knowledge of the materials, metals [U]pandora[/U] and stones to be used to imitate the look of the real jewelry. It is a very common [B]pandora beads[/B] sight to find paste gems with [U][B]tiffany jewellery uk[/U][/B] plastic bezels or pendant pieces. Often, one [U]buyers of tiffany jewelry sets[/U] also finds jewelry that uses a [U][B]pandora jewellery[/U][/B] quartz crystal of a diamond or even silver [U][B]tiffany london[/U][/B] instead of platinum. Such [B]tiffany co[/B] techniques are extremely useful and come handy when preparing [U]tiffany company jewelry[/U] replica Tiffany jewelry.

Anonymous said...

Jewelry is women's best friend. It is surely a [B][URL=http://www.tiffanysfree.com]tiffany[/URL][/B] long lasting gift to your loved ones and enhances ones beauty [U]knockoff tiffany jewelry[/U] with its attention getting charm. So, while buying such beautiful jewelry for [B]tiffany jewelry store[/B] your precious ones, you need to make [B]tiffany jewellery uk[/B] sure that you get them from trust worthy places. Pandora bracelets, Links of London, Tiffany jewelry [U][B]buyers of tiffany jewelry sets[/U][/B] offer you top edge designs and high quality jewelry at affordable prices. They are known for their [U][B]tiffany company jewelry[/U][/B] elegant yet bright designs that could match any occasion. Jewelry these brands offer has a specific [B][URL=http://www.etiffanystore.com]tiffany[/URL][/B] meaning that expresses many feelings.

Silver bangles and bracelets of Tiffany jewelry [B][URL=http://www.etiffanystore.com]tiffany earrings[/URL][/B] are known for their delicate knots and symbols which express unity and harmony. Their heart shaped lockets which express love make [U][B]knockoff tiffany jewelry[/U][/B] their partner feels that they are precious [B]3tiffany & co jewellery[/B] and wonderful.

These jewelries are quite famous [B]discount tiffany jewelry[/B] among couples who say that these unique and simple [U]tiffany jewelry boxes[/U] designs of Tiffany jewelry are long-lasting and incomparable. Some [U][B]tiffany jewelry store[/U][/B] designs in Tiffany's jewelry date back to decades ago, which make them [B][URL=http://www.tiffanysfree.com]tiffany co[/URL][/B] a perfect gift as a heirloom, so that it could be passed from one generation to another, this explains the timeless beauty [U]authentic tiffany jewelry[/U] of the jewelry and still be in fashion even after many generations

Pandora bracelets are exquisite and its [U][B]buyers of tiffany jewelry sets[/U][/B] lovely charm casts a spell on every one who sees it. It is irresistible to stop thinking about [B]discount tiffany jewelry[/B] the wonderful piece of art once you have seen it. Jewelry of the line of Pandora bracelets are designed with [U]cheap tiffany and co jewelry[/U] great care keeping in mind of tastes of millions of people, not to mention about [U][B]buyers of tiffany jewelry sets[/U][/B] the current fashion too. They would make a perfect choice for [U]tiffany jewelry store[/U] all those modern women to whom [U][B]replica tiffany jewelry[/U][/B] fashion is everything.