Thursday, October 27, 2011

Rumah Terbuka Raya Azwan Ali lepas bulan Syawal?...

Pic: Satay yg maha sedap!!
ISNIN 3 OKT 2011

Pelik tapi benar....Azwan Ali bikin rumah terbukanya selepas bulan Syawal dah berlalu beberapa hari yang lepas....Mcm tahun tahun lepas, Adi dan Reza dapat jemputan ke rumahnya yang terletak di Keramat. Terima kasih Abg Wan sebab sudi jemput.

Pic: Juadah rumah terbuka, tapi takde nama uniknya....hehehe

Dah namanya Azwan Ali ...kalau tak meletup rumah terbukanya memang tak sah...kali ni antara yang menarik ialah siap disediakan karpet merah lagi untuk menerima kehadiran tetamu...waaaa...meriah gedebusss..vavavooommm katanya..hahaha...


Pic: Makan satay sambil bergosip!

Masa Adi sampai dalam pukul 9mlm dengan si Dina, memang ramai gak artis yang datang...kebanyakkanya pelakon la...penyanyi pun ada jugak...malah ada juga artis yang datang dengan rombongan motor motor besar lagi..perghhh bingit dgn bunyi enjin menderum!!


Pic: Ingat majlis anugerah jer ada karpet merah, rumah Azwan Ali pun ada jugak la...


Tapi yang Adi nak puji sangat sangat ialah....satay yang disediakan oleh Azwan Ali....mak aiiii..sedap gilerr..tak pernah Adi rasa satay sesedap ini....hmmm....orang yang bakar satay tu ada jer kat tepi rumah...memang fresh dan panas la....

Adi duduk di satu meja yang turut disertai oleh pelakon Sharifah Shahora dan juga beberapa wartawan yang hadir. Ahhh Adi cuma fokus pada satay..satay...dan satay...tengok , berapa kali Adi repeat!!!kebetulan pulak memang lapar giler..hehehe....
Pic: Bob tgh tunggu bukunya ditandatangani ...

Tahun ni makanan makanan yang disediakan takde pulak diletakkan nama nama khas seperti tahun lepas...cthnya tahun lepas ada "mee goreng taratai layu di tasik madu"...dan macam macam lagi la.....nama nama makanan dia kelakar giler...hahaha....bila tanya Abg Wan kenapa tak letak nama nama khas?...dia kata...."tak sempat"

hahaha.....

Oh yea..bila di tanya kenapa dia buat rumah terbuka selepas bulan syawal...katanya sebab lepas balik umrah hari tu dia sibuk dan katanya lagi...."Azwan Ali kan penuh dengan kejutan!!"...hehehe...janji kau bahagia Abg Wan!! hehehe

Pic: Dina Excited nampak duit syiling banyak banyak...

Lepas lepak makan kat luar rumah, Adi, Dina dan Reza lepak pulak kat dalam rumah Azwan Ali yang meriah . Kat dalam ni ada lagi beberapa orang pelakon yang lepak...(err kebanyakkanya Adi nampak kat tv, tapi nama tak hingat la...) Kitarang pun berborak borak sambil Azwan Ali ditemuramah oleh wartawan. Sambil borak borak tu, tetiba Dina nak pinjam duit kat Adi.....Adi tanya nak buat apa?..

Dina: Aku nak beli buku ni ha.....!!!
Adi: Uiksss ....buku ni?!!!

Adi bagi duit kat Dina and dapatlah buku tu...hahaha...buku apa lagi...buku "Selamat Tinggal Dunia Pondan"...hahahaha.....

Ohh ni la buku yang duk di heboh hebohkan tu....


Adi pun belek belek buku yang ditulis oleh AzwanAli ...apa yang best sangat?....belek punya belek....pastu banyak lak gambar gambar zaman Azwan Ali meletup kat Muzik Muzik dulu....dan gambar gambar artis Malaysia yang muda muda belia....(sekarang dah kertu la..) hehehhe. Macam best lak buku ni...hahaha... pastu Adi bisik kat Dina....

Adi: Pssttt , Dina, duit balance tadi, ko belikan buku tu satu lagi yer...utk aku....
Dina: Wahhhh....beli jugak...


Pic: Pose lepas kenyang makan satay....tahan nafas....kepit....hehehe

Hahaha, dapat lah jugak buku SJDP tu yg berharga RM25 , siap tandatangan lagi....hehe..support la rakan artis! Korang pun beli la kalau betul betul minat Azwan Ali ni.....kenali dia dari sejak zaman dia mula mula terkenal dulu.....zaman Adi kecik kecik laaaa.

Pic: Gambar kenang kenangan..

Apa-apa pun nak ucapkan terima kasih kepada Azwan Ali yang ajak Adi and geng yang lain beraya kat rumah...dah beberapa tahun dijemput....insyaAllah tahun depan jgn lupa jemput lagi yer Abg Wan!...hehehehe......pukul 11 mlm kitarang pun beramsur dengan perut yang gendut sebab penuh dengan satay!!!! Alhamdulillah!!!

Pic: I love this photo!!!


3 comments:

sue perbs.. said...

wah siap ada karpet merah lgi.. meriah2

edzlin007 said...

eh syiling tu tak cite pun. kenapa byk syiling kat meja tu? :D

ADIFASHLA said...

itu duit syiling Azwan Ali....nampak mcm harta karun lak dia buat cam tu...hehehehe