Monday, October 24, 2011

Rumah Terbuka Raya ERA 2011

Pic: Kita makan dulu...hehe

AHAD 24 Sept 2011

Rumah terbuka Era berlangsung di Satay Station di Ampang dengan anggaran tetamu lebih kurang 300 orang yang menerima jemputan dan juga pemenang peraduan Riuh Raya Erathon.

Adi sampai awal satu jam sebelum acara sebenar berlangsung...dalam pukul 12 dah sampai dan makan satay dulu kat belakang pentas...hehehe....habis lah juga satu hidangan satay!! Yum Yum!!

Pic: Satay yang segar dan panas...sedap dimakan....trust me!!!

Pic: Kambing panggang!


Pic: kek Era yang diberikan oleh pendengar Era , Kak Lela

Para tetamu ada yang dah sampai awal juga, semangat sungguh, seronok kitarang menerima kehadiran pendengar Era yang sporting pada hari itu. Sambil makan makan , kami dihiburkan dengan persembahan ghazal dan juga nyanyian daripada penyampai penyampai Era dan juga artis jemputan.


Di majlis rumah terbuka Era ini juga turut dipersembahkan video ketika kami berkunjung ke rumah pendengar pendengar ERA ketika Jelajah Riuh Raya Erathon.....tengoklah video kat bawah ni!! :)


Pic: Video terima kasih atas kejayaan Riuh Raya Erathon :)


Pic: Aril

Antara artis yang ada ialah Aril , Hafiz, Hazama, Akim, Nera dan Adira. Mereka semua menyanyikan lagu popular masing masing dan juga lagu lagu raya yang mereka dah rakamkan dengan penyampai penyampai ERA.

Pic: Me with Hafiz

Pic: Dina, Hazama dan Adira



Pic: Akim

Pic: Dina sempat lagi berduet spontan lagu ghazal...org Johor la katakan...hehehe




Malangnya hari ni , PakNil tak dapat datang sebab dia sibuk dengan latihan untuk teater "The Secret Life Of Nora" yang akan dipentaskan tak lama lagi.







Lepas makan , sebahagian daripada kami pun lepak lepak dan juga berjoget lambak beramai ramai...memang best lah...hahahaha.....dengan lagu lagu tradisional yang di persembahkan.





Pic: Geng geng EMC dan PDRM Seremban.

Majlis Rumah Terbuka Ea ini juga menerima kehadiran rombongan motorsikal besar daripada EMC ( pasukan pengiring ketika jelajah Riuh Raya Erathon) dan juga daripada pasukan PDRM Seremban yang singgah sebentar ke majlis kami pada hari ini!











Saksikan gambar gambar pendengar ERA yang datang kemajlis kami dan menikmati hidangan yang disediakan. Hampir pukul 5ptg kami pun mula beredar dan juga sebelum balik kitarang pun bergambar sakan lah!! Hehehehe....

Pic: Team Skuad ERA


Terima kasih yang datang! InsyaAllah tahun depan kita jumpa lagi di Rumah Terbuka Era ok!!

Pic: Bas Era yang kebetulan lalu depan majlis kami!!hehehe