Saturday, February 4, 2012

Dari Dapur MasterCheff Malaysia


Jumaat 6 Januari 2012

Ptg ni kena buat siaran luar ERA FM kat Sri Hartamas iaitu di sebuah lokasi khas untuk menikmati masakan daripada beberapa org perserta rancangan Mastercheff Malaysia . Antara peserta Mastercheff Malaysia yang ada ialah Deena, Zamir, Lina, Nik Michael, Ari Malik dan juga Ezani.

Pic: No ..no no...im not Cheff Wan...

Hari ni diarang kena memasak untuk peminat peminat mereka yang terdiri daripada mereka yang mendaftar di FB Mastercheff Malaysia dan juga pendengar pendengar ERA yang terpilih...


Antara menu yang mereka masak ialah spagetti, dan juga pencuci mulut  yang terdiri daripada kek dan juga pie...Adi berikan  salah satu menu dan cara cara nak buat Sheperd's pie  kat bawah ni....hehehe..Mereka memasak dalam jangkamasa 2 jam jugak la, sambil diarang masak, para tetamu dapat beramah mesra dengan mereka dan dapat berborak tentang pengalaman mereka masa kat Mastercheff Malaysia.


Pic: Para pemenang yang tak sabar nak makan masakan drpd peserta MasterCheff Malaysia

Peserta peserta Mastercheff Malaysia pada ptg ini dibahagikan kepada 2 kumpulan...so ptg ni kita akan menikmati 2 rasa makanan yang sama dari team yang berbeza...best!! Team mana punya lah yang sedap nanti yer....Team 1 terdiri drpd

 Ezani, Deena dan Zamir. 

Manakala Team2 terdiri drpd 

Nik, Ary Malik dan juga Nik Michael.


Pic: Dapur memasak pada ptg ini..

Diarang memang cukup sporting melayan peminat peminat mereka dan berkongsi idea untuk menjadikan hidangan hari ni sedap dan menarik...Adi dan Zahid cuma dok mengacau jer sambil kami on air dari sini.
Pic: Zahid mengacau Ary dan juga Nik

Pic: Adi pernah bekerja dengan Lina dulu masa kat Xfresh FM!


Pic: Ezani tgh buat kek!


Pic: Zamirmemasak pie ptg ni...
Pic: Spageti masakan daripada Deena...yummy!!

Dalam pukul 6 ptg barulah makanan semua siap dan kami makan dengan berselera sekali. Paling sedap ialah spageti yang dimasak oleh Deena dan juga kek coklat yang dibuat oleh Lina...memang menarik...hehehe..tambahla jugak beberapa kali. 


Pic: hasil air tangan Ezani...Pic: Makan time!!


Pic: Adi bersama juara MasterCheff Malaysia , Ezani dan juga Zamir 

Sebenarnya majlis hari ni adalah 2 hari lebih awal sebelum acara Finale Mastercheff Malaysia berlangsung pada hari Ahad nanti...actually diarang dah tahu dah siapa yang jadi juara, tetapi disebabkan program rakaman Mastercheff yang akhir tu belum keluar , jadi mereka terpaksa merahsiakan pemenang rancangan tersebut. 


Pic: Bergambar bersama pemenang peraduan Sepetang bersama Mastercheff Malaysia

Tapi sejujurnya Adi dah tahu dah siapa yang menang. Gerak hati Adi menyatakan Ezani memang dah menang dari cara gerak geri dan keceriannya pada petang itu, memang sah lah dia juara. Lebih lebih lagi dia datang dalam acara pada hari ini...hahaha...apa apa pun tahniah lah pada Ezani...Memang betul pun, bila tiba hari Ahad , dan acaa finale Mastercheff berlangsung...Ezani telah dinobatkan untuk jadi juaa musim pertama Mastercheff Malaysia...tahniah wahai doktor gigi!! :0 

No comments: