Wednesday, July 23, 2008

Shooting untuk iklan "KENA KANTOI"

RABU 9 JULAI 2008

Hari ni ada pengembaran untuk iklan KENA KANTOI..Hanya Adi dan Nana jer yg terlibat sebab Kena Kantoi ni kami berdua sahaja yang buat!

Pic: Periksa semuanya ok - ok !!

Selalunya pengembaran iklan 30 saat mengambil masa satu hari suntuk..yup..tapi untuk kali ini Adi dan Nana cuma berada kat set dalam 15 minit shj. yup..


Pic: Kasi betul set tu!! Apa cameraman pun touch up jugak ni?!!..cewahh macam pengarah lak


Adi pernah buat iklan dengan Maxis dan juga Greenlove, semuanya ambil masa yang lama..paling lama dulu ialah iklan Greenlove, ambil masa 15 jam untuk siapkan . Lama giler sampai dah kepenatan..ini adalah di sebabkan penggunaan blue scrin.


Pic: "Hancur hati ku..mengenang di kau!!!..ini namanya boom (mic)

Tak banyak gerakan yang Adi dan Nana lakukan, tapi seronok la sebab tak perlu lama kat set, iklan ni pun gunakan skrin biru , rasnya iklan ni simple jer..

Pic: Berdiri jer..dah siap!! hahaha

Pic: Adi dan Nana sedang beraksi.

So tunggu lah iklan ni yer..rasanya sekarang dah siap dah..tunggu masa nak keluar..kalau dah keluar jgn lupa bagi tahu Adi ok...

2 comments:

edzlin007 said...

comel la pic abg adi pegang mic/boom tu. hehehe

Shukri said...

adi,

kalu nak dapatkan khidmat ko untuk show ke apa kat mane perlu contact?