Monday, July 13, 2009

Pic: Hahaha..padan muka Aulia tak boleh larik..hahaha

AHAD 5 Julai 2009

Hujung minggu ni Adi balik ke sebab Jelajah Era kat Sg Petani kansel..so ada masa la nak bersama keluarga kat kampung..hehehe..macam biasa anak buah Adi pun balik dari KL gak..

Masa tengah hari nenek dia (my mom) nak bagi makan ...kat Aulia ni...tapi bila nak suap makanan kat dia..mesti dia lari jer...tetiba nenek dia masuk bilik dan ambil kain sarung dan terus dokong dan lilit aulia dengan kain sarung tu...dan jadi lah macam ni...hahaha...kelakar giler...sebabnya dah lama kitarang kat rumah ni tak nampak mak Adi buat "jarik" (dalam bahasa jawa)..iaitu teknik mendukung baby dengan kain sarung atau batik....hahaha...padan muka Aulia...tak boleh la dia lari bila time makan..hahaha....


Pic: Aulia buat muka tak bersalah!! Huarghhhh!!

Actually adi ada gambar masa adi baby dulu ..mak adik dukung adi dengan kain batik ..lepas tu mak adi pegang payung di halaman rumah nenek..nostalgia sangat...hahaha...so sekarang ni mak adi "jarik" cucu dia la pulak... bezanya Aulia ni dah besar....! hahahahaha

Tapi masalahnya sekarang ni...bila nak makan si Aulia pulak yang akan jerit kat nenek dia....


"nak ukong kain" (nak dukung kain).......pengsan la sapa yang nak dukung..berat oo budak Aulia ni...hehehe!!!

3 comments:

Aurora Di Balik Awan said...

wah da besar si Aulia !!!
comel rambut depan dia tu
wakakaka
larat pula mak adi dokong
patot adi la yg dukong

ha ah
mak zareen pun masa kecik dukong zareen pakai kain tu
pakai kain batik jawa tu :D
wahhh zaman skang mana ada lagi kan?
:|

MiSs ZaH said...

alolooo... ciannye aulia.. tp aulia ttp tomeii..!! hehee..

dilaOHdila said...

bila tengok JAREK ni teringat pulak masa kecik2 dulu....
Nostalgia tenan YO (hehehehheheh)
sekarang ni jarek sudah diperbaharui zaman moden gihitew
tapi tak se cun Jarek Jaman MBIek.....