Monday, July 13, 2009

Sebalik Tabir Iklan ERA

24 Jun 2009 RABU




Hari ni kami (penyampai -penyampai ERA ) ada rakaman untuk Iklan TV ERA....hahaha...seronok gak sekali sekala kita buat iklan ramai ramai...hahaha...meriah sangat kat set...mcm -mcm ragam..

Pic: Mana satu ori..mana satu ciplak?....hmmm

Adi memegang watak sebagai "jaga" ,Burn sebagai kontraktor, nana sebagai nurse, dan yang lain jadi diri sendiri jer..hahaha..


Pic: Melaksanakan tugas!!!

Yang bestnya ...lepas Adi pergi pakai baju guard ni..terus adi keluar dan "menjalankan tugas"..hahaha...sambil Reza gelak kuat kuat bila Adi berlakon sebagai jaga....sampai boss jaga pun senyum tengok adi buat "kerja"..hahaha

Pic: parking sana la bang!! Nanti kena rantai kereta tu..!!!

Sesi pengembaran bermula jam 11 pagi di Wisma Ali bawal , PJ..melibatkan semua penyampai ERA...jalan ceritanya ..bila Pak Nil masuk jer...dia pasang lagu...GAGAP dari Stacy...dan semua masuk set dan terus menari....meriah la..katakan...huhuhu

Pic: Mengulor....errr actually "Jaga" sebenar jarang buat cam ni yer...


actually masa rehearsal..memang la senang..masa rekoding memang agak susah jugak la..terpaksa ambil dalam 15 kali ..hahaa....

Pic: Ala-Ala MJ...3 hari sebelum dia past away..

Oklah...antara yang paling kelakar semasa sesi pengambaran iklan ni iaalah..Pak Din Beramboi ..terhantuk kepala dia ..bila dia nak naik dari bawah meja....GEDEGANG!!!! ..hahaha...kitarang gelak kuat kuat!! hahaha

Pic: Miss Nurse dan Encik Jaga!!


Pic: Pak Guard and Pak Nil!!



Pic: Bola satu ...bola dua...bola lisut! Over!!


Pic: Di set pengambaran


Pic: camera ready!! Action!!!


Sesi pengambaran berakhir dalam pukul 4pm...hahaha...so jgn lupa tengok iklan kitarang kat TV ok..nanti kalau ada kat You tube , Adi letak kat sini la..ok!! Enjoy!!

4 comments:

Aurora Di Balik Awan said...

comelnyer
wakakaka
abes si Burn tu sbg apa jer?

Anonymous said...

BURN mcm buruh kasar je.. betul x?

edzlin007 said...

hahahah LOL. fav saya ialah guard dlm iklan tu....mmg lawak la. juga cham d bawah, dan org yg turun dr langit tu. sape eh...blur2

Anonymous said...

excellent issues altogether, you just gained a new reader.
What may you recommend about your post that you made some days in the past?

Any positive?