Thursday, November 11, 2010

BBQ bersama keluarga

SABTU 6 Nov 2010

Selang 5 hari selepas tarikh harijadi mak dan abah Adi, so hari ni kitarang plan buat BBQ! hehehe...actually selalu jugak kitarang buat BBQ kat rumah kampung ni bila semua adik beradik beradik berkumpul semua...Jadi kitarang makan la ramai ramai.

Pic: Dina dengan Mak dan Abah...

Kali ni paling istimewa sebab Dina ada kat Tg Karang , sebab dia sedang menjalani penggambaran filem "HELLO" arahan Mr Badul! Dia dah beberapa hari shoot kat Tg Katang
( kat rumah Herman Tino ). Actually rumah Adi dan rumah Herman Tino takde la jauh mana..cuma dalam 2 km jer..hahaha..

Adi sampai ke kampung dari KL dalam pukul 630ptg, hantar makanan dulu kat rumah , lepas tu baru ambik Dina kat lokasi shooting dia...nak dekat maghrib jugak la...Adi ambik dia dan terus bawak rumah Adi...

Pic: Azmi..tukang BBQ utama ..hahaha (adik ipar Adi)

Malam ni Adi beli banyak makanan yang hendak di BBQ!. Biasalah...time membeli memang nafsu tak ingat alam...tapi bila makan, Adi yang paling sikit makan ....kot?!! hahaha...

Pic: Potong kek!! Hahaha..sorry la gambar gelap sebab pakai phone jer..

Antaranya kitarang bakar ikan kembung, ikan pari, ayam bbq, jagung , satay , sosej, sosej ketam, kerang, daging berger...hahaha...perghhh banyak jugak la...memang tak habis la ni...

Mak dan Abah tak sampai rumah, diarang pergi Sepang, majlis orang kawin ....

Pic: Makan time!!

Dina dah memulaka majlis BBQ dengan memulakan marathon makan malam hari ni..haha...semua kitarang jamah, selagi mampu la...hahaha...tengah tengah kitarang makan , dalam pukul 9 , mak dan abah baru balik.... apa lagu upacara potong kek hari jadi dan buka hadiah harijadi pun berlangsung!!! Masa mak dan abah sampai, kitarang dah kekenyangan...tapi still tetap belasah kek harijadi jugak....

Pic: Kek Harijadi....sedap ooo


Pic: Dina dan Ibart berborak sambil makan!!

Thanks Dina sebab join kitarang hari ni, haha...kitarang borak borak la, sementara tunggu pengurus Dina iaitu Ibart sampai utk mengambil Dina. Ibart sampai dalam pukul 10 malam, kitarang sambung lagi borak sambil makan lagi...hahaha...Dina bertolak balik ke KL dalam pukul 11mlm...esok dia nak ke Langkawi lak...shooting kat sana lak..hehehe

Pic: Anak buah ku say bye bye sebab Pak Long nak balik KL ...aloo loo looo..






4 comments:

Kasih D Hati said...

the best part is went we can sit together with family n have fun....
waaaa x sbr nk balik kg...jumpa semua cousin2 pak cik2 mak cik2 parent adek beradek and my beloved grandma...jom abg adi join...hehehe

ADIFASHLA said...

hahaha...betul...setelah sibuk jer..bila dapat bersama keluarga semua...memang saat paling best!!!

Super Kintel said...

~waktu bersamamu banyak benar kenangan yang kita ciptakan bersama..~ cewahhhhh...

edzlin007 said...

Fulamaakk berapa jam krg makan ni..haha...tp memang best makan ramai2 dgn keluarga kan.