Sunday, June 19, 2011

Chef Adi masak....hadusss....

Pic: Pegi pasar beli barang dulu la..


Sabtu 11 Jun 2011

Hari tu balik kampung, sampai kat kampung anak anak buah takde, sebab diarang pergi rumah nenek masing masing..so kat rumah tinggal Adi , mak dan abah la..., so temankan mak masak kat dapur sambil borak borak la....

Pic: Chef Adi beraksi...:P

Pastu sengaja nak masak hari ni, dulu Adi pernah bekerja sebagai tukan masak kat Mint Hotel masa Sukan Komenwel 1998....hahahaha....lama tak memasak so hasilnya paham paham lah yer..hahaha


Pic: Tumis sayur Huru Hara Chef Adi..hehehe

Actually kalau balik ke kampung, Adi lebik suka makan yang simple tapi masak kampunglah...lebih sedap!!! Yum Yum!! Hasilnya ialah tumis sayur campur dan juga telur goreng yang serba huru hara...tapi rasanya masih sedap la..(puji masakan sendirik...)


Pic: Telur goreng Mutan X!! Hehehe

But, mak Adi gelak sahaja bila dia melihat hasil telur goreng ku kat atas ni...nampaknya skill memasak ku hampir hilang..hahaha...takpe takpe,,,next time boleh diperbaiki telur goreng ku ini...apa apa pun..makan sampai licin wooo...hahahaha...

p/s: ada sesiapa nak suruh Adi masakkan untuk dia?...Chef Adi sedia berkhidmat...hehehe


10 comments:

Anonymous said...

Multi-talented rupanya... dari padang bola ke padang dapur...;p.

ADIFASHLA said...

oh yeahhhhh...hahahha...

** SaLLy ** said...

saya!!saya!! teringin gk nk rasa kapten masak ni..hehehe...rupa dan bentuk x menjanjikn ape2...yg penting rasanya kn..kn..
**aku adikmu dan engkau abg**lalala... hahaha (tiba2 kn)

ADIFASHLA said...

yeahhh bentuk nya agak pelik..tapi rasanya tetap ...nyum nyum...hehehe

edzlin007 said...

wah abg adi pernah jd chef dulu? hebat2

nyonyacyber said...

fuhh Adi.. sila dtg rumah Kak Nya utk kursus memasak terbaik! hahahah

ADIFASHLA said...

pernah jadi chef, sebab nak kumpul duit beli gitar letrik....hahaha..dah dapat gitar letrik, terus berhenti...:)

nyonyacyber said...

hahah mana guitar tu skrg? mesti sentimental value tuh!

ADIFASHLA said...

ada, mestilah, simpan kat dalam box jer gitar tu..takde masa nak main dah....hehehe...

ADIFASHLA said...

alamak ...ngadap Kak Nya kat dapur?..hahahhaa