Monday, June 20, 2011

Jumpa pelakon HK yang berlakon dalam "The Lagend of Ip Man!!!



Jumaat 17 Jun 2011

Hari tu sebelum nak on air kat studio adalah satu rombongan yang ramai jugak la bawa seorang artis Hong Kong ni, sekali Adi ternampak pelakon ni yang berlakon dalam filem "The Lagend is Born - Ip Man." Hallamak.....masa dia lalu depan Adi, dia tersenyum...Adi lak otomatik bertanya direct.....

Adi: You're the one in Ip Man"s Movie right?....

Dennis To: Ip Man?!! Yeah yeah...its me...!!!!

Nama dia Dennis To.....orang yang mengiringi dia semua ketawa bila tengok reaksi spontan Adi....Yup, sebenarnya Adi memang ada semua koleksi Ip Man yang versi Donnie Yen dan juga Dennis To.....

Tak tahula mamat Dennisni pandai kung fu atau tak macam Donnie Yen...tapi dalam filem "The Legend of Ip Man, memang laju mamat Dennis ni berkungfu sebagai Ip Man ( Ip Man merupakan guru kepada Bruce Lee)



Dia datang ke AMP untuk interview kat My FM, mungkin dia berlakon dalam drama terbarunya kot....so kalau korang nak tengok macam mana mamat ni berlakon sebagai Ip Man....beli la DVDnya...RM19.90 jer.....pastu boleh jadi pakar seni mempertahankan diri Wing Chun macam master Adi...hehehe..:p

Pastu masa dia nak balik , sempat jugak Adi bergambar dengan Dennis ni.....nak ajak ber"wing chun"...takut tak dapat on air kejap lagi...hehehe...Tq aa Dennis To......Wachhhaaaaaa...










3 comments:

Amirez said...

salam Adi. bertuah rasanya dapat jumpa pelakon Ip Man. sempat belajar satu dua jurus tak dengan dia? lepas ni boleh buat vlog kungfu la ye hehe

edzlin007 said...

Suka IP Man juga :)

ADIFASHLA said...

Dennis To ni mula berkungfu pada usia 6tahun beb...memang dia terer berkungfu....tapi x sempat nak belajor sat jurus...kalau tak..mesti dah power ni...hahaha