Sunday, March 29, 2009

Earth Hour di kampung ku....

SABTU 28 MAC 2009

Haa...korang matikan lampu atau tidak masa Earth Hour hari tu..yup rumah adi kat kampung pun bergelap masa Earth Hour selama satu jam...memang gelap la...gambar ni Adi ambil masa pukul 8:36 mlm....adi keluar rumah...tengok jiran sebelah menyebelah...hmmm terang benderang rumah diarang...hmmmm..no komen....

10 comments:

anchorboy said...

tahniah jiran2 adi! diorang dah buat kajian,fikir rasional dan tidak mahu join the bandwagon of hypocracy ni kot.

faRah said...

smlm jam 8.30 until 9.30 dri s.alm on da way lek pd sume rumah,bngunan,skolah terang2 belaka.smpai pd isi myk kt shell bru r b'gelap...just jmpe 1 tmpt je yg sokong EARTH HOUR nie...

aMir RaYYaN said...

salam..bagus abg adi...sokong kempen tu..yeah...cayalah..

nadiya said...

salam...huhu..
kat hostel ndiya pun...xramai support kempen neh..amat sedeyh....
include my room..6 bilik jer kot yg kat aras kteorg yg off kan lmpu untuk 1 jam..

ADIFASHLA said...

biasa la...mungkin diarang ada alasan lain....atau tak sporting...:)

Yaniez said...

rumah saya dan jiran sebelah je yg aware pasal kempen ni.. yang lain semua tak aware.. tak tau la dorang tau ke tak pasal kempen tu...

tapi tak seronok la..
rakyat malaysia tak menyokong kempen ni kan... ermmm

NedDy said...

yea2 rumah neddy pun bergelap. ermm g pun bkn selalu buat, setaun sekali jerk. kan kan kan...

edzlin007 said...

join juga, satu tempat saya iaitu puncak perdana black-out! umah saya awal2 dah off lampu, tp ada jgk student degil, so drg off power terus.

kalau d kampung mmg susah sket, sbb kwn2 saya tel parents drg minta off lampu, tp parents lak kata buat ape nak off sendiri...haiissshh

so, arap next year buat lagi, dan pastikan masyarakat faham akan kesannya program ini

NORLIYANA said...

kite pon smbut earth hour.. he3.. best2.. siap pi kat bilik yg terang then jerit kat lua pintu "woi tutup lmpula" wakakaka,,, he3... best2.. :P

HaWa said...

Kitorang kat kolej, lampu bilik pun masih terang walaupun seruan untuk turun prep dah kedengaran sejak sebelum maghrib (Kira turun surau tu patut terus pi prep.) Tapi at least HaWa buat la gak. Coz HaWa memang jarang kat bilik. Selalu dalam sehari kalau nak jumpa kena pergi library. Kecuali pagi hujung inggu. Sebab masa tu tak ada seruan ke kuliah atau study group.

Kawan2 pulak ada la yang join seruan ni. Diarang buat lepas prep. Dari pukul 11 sampai 12. Okey la.. HaWa buat dari pukul 8 sampai 11. Bantai 3 jam.. Selalunya lebih dari tu pun, lepak kat bilik kawan sampai kul 3 pagi. (Huhu.. curik kredit.. Mana aci lepak bilik orang..)

Ada jugak jenis orang yang tak sayang kat bumi ni, ek..