Wednesday, September 2, 2009


SELASA 1 Sept 2009

Balik dari kampung malam tadi , Adi buat kerja sikit sambil online kat ruang tamu rumah...sementara nak sahur ...dah ngantuk dan lepas sahur dalam pukul 2 pagi Adi pun masuk beradu ...memandangkan housemate takde..so Adi biarkan pintu bilik Adi terbuka supaya udara senang keluar masuk...tambah lagi sejuk sebab hujan turun....pastu pukul 7pg Adi bangun dari tidur...lepas mandi tu..Adi keluar ke ruang tamu....

"Eh..apasal pintu terbukak?"..

Adi ingatkan housemate balik dan buang sampah la..pintu ternganga dengan kasut sukan Adi di gunakan untuk menyendal pintu...grill memang terbuka seluasnya la....so Adi bukak TV dan tgok TV...tapi ..pintu tu tetap terbukak dah hampir beberapa minit..takkan tak balik lagi..bukan jauh pun nak buang sampah...

Adi pun jenguk la kat luar..

"Takde sesiapa?"....

Time ni la baru Adi rasa macam "tak best" jer....

"Arghhh not again!!!"

Bila Adi pandang kat tempat Adi letak my netbook malam tadi...DAH HILANG!!!!

yang peliknya mangga rumah ADi pun hilang jugak...memang profesional la pencuri ni...memandangkan Adi ni cukup sensitif kalau ada bunyi ..tapi kali ni mcm tak dengar apa-apa..tidur mati la gamaknya...hmmm .Dalam hati memang geram la..tapi memandangkan laptop tu jer yg hilang , syukur jugak la sebab Adi tidur tak jauh dari laptop tu...takper la..laptop boleh cari...kalau cedera ..sapa nak tanggung?....hmmm..takde rezeki...

Selepas apa yang terjadi ni..harap takkan berlaku lagi la....fobia jugak kalau tido malam...Adi pun nak pindah tak lama lagi dari rumah ni ...selepas hampir 7 tahun kat sini....so sempena nak raya ni..mesti ramai yang nak tinggalkan rumah....pastikan rumah berkunci...kalau boleh gandakan keselamatan...memandangkan pencuri sekarang ni makin pandai....kita boleh mencegah dan juga sekurang kurangnya dapat melengahkan mereka....:)..ok...berhati hati selalu..

13 comments:

Aurora Di Balik Awan said...

sabar yer adi
:(

cekkeya said...

giler tak best pencuri tuh masuk curi laptop!!!

tapi, sudut positifnya, mmg dah takde rezki, plus nasib tak cedera!!!

bertabah la adi eh...

cikpingu said...

uish..cekap2 btul pncuri 2 ek..
hmm..bln pose ni cikpingu dgr byk kes la plk.. amik kesempatan btul la..

Mulan said...

Adi,
ni mesti gang2 yg ada scanner & tau rumah mana ada laptop.. next time tanggalkan bateri..

meme_jr said...

sabar jela adi
btol tu, lptop bh beli laen
tp nyawa xde spare part kt mn2 store
slamat bpose n slmt pndah umah bru
jgn lupa gndakan keselamatan... :)

faRah said...

bln pose ni bykkan bersabar r abg adi..nsb die amik netbook jer dah tu pndai pulak bio kan pntu t'nganga jer..mcm2 kes skg nie.. oh nk pndh umh baru dah yer...bgs2.

adeqya84 said...

Syafakillah...
sabar ye abg Adi...
Diberi ujian di bulan yang penuh barakah ni...
mungkin ada sesuatu yg lebih baik menanti abg adi lepas ni.
jangan lupa gandakan keselamatan dirumah ya..malang tak berbau...

Fizah said...

ala sian nya.. byk2 bersabar yer Adi. Ada hikmah disebalik nya...

αєrιn said...

wow~ boleh gitu.

nasiblah Abg Adi tak cedera.

Rusma Gadis Ungu said...

HAI ABG ADI!...
"setiap yang berlaku ade hikmahnya"
dan "Tidak Rugi Menjadi Orang yang Sabar"...
cian abg adi...bawak2 lah bersabar ye abg adi. Dah x der rezeki...
nasib baik abg adi x ape2 kan!
skang ni pencuri dah makin lama makin pandai...next time abg adi kene double triple hati2 supaya x terjadi lagi perkara macam ni yek!

shah said...

siap sendal pintu lagik

Aety Teja said...

xpela bang. mcm abg notekan, laptop bleh carik, nyawa nak ganti ngan apa.. sabar jelah ek.. tapi lps ni kena hati2..

a.d.i.o.s

edzlin007 said...

Ya Allah. kesiannya abg adi. mujur hanya laptop. mujur juga pencuri tu tak ganggu abg adi. sbb kes skrg byk yg ganas2 selalu