Saturday, August 22, 2009

Selamat Berpuasa.


pic:Juadah berbuka puasa hari pertama di kampung ..

SABTU OGOS 2009

Hari ni dah mula puasa..Alhamdulillah masih lagi kita berkesempatan menyambut bulan yang mulia ini..for Adi puasa ni dah tak jadi masalah since kekadang waktu makan pun tak terjaga sangat..cthnya macam semalam bersahur dalam pukul 12 tgh malam...but masih bertahan sampai berbuka...bukan tak nak sahur lewat sikit..tapi biasanya kalau Adi terbangun pukul 430pg untuk sahur..masalahnya lepas tu Adi tak dapat tido lagi...terus terbeliak biji mata....hahha..bila sampai ofis ..baru la rasa ngantuk balik...so tak nak lah perkara cam tu berlaku..huhu...


Bulan puasa ni boss dah bahagi bahagikan cuti..memandangkan cuti kitarang banyak lagi..yang bestnya..boss paksa jugak ambik cuti..hahaha...time ni la kitarang (kat ERA) rasa macam rajin bekerja..tup tup...rupanya banyak lagi cuti ta ambik...Actually Adi tak suka sangat nak bercuti time puasa ni..yer la..tak dapat buat apa-apa..nak jenjalan pun..makan tak boleh...hahaha...yang ada kat kepala now..mungkin nak jenjalan kat Bandung...kenapa?

Sebab kalau pergi kat Bandung sekarang...memang seronok..sebab bulan Ramadhan kat sana meriah sangat...memang best la...cuba carik artikel yang Adi tulis kat blog ni 2 tahun lepas kot...hahaha..masa Adi berpuasa dan jenjalan kat Bandung..hahaha...and satu lagi yang menarik ialah waktu sahur..kalau kat sini sahur macam takde apa apa benda pun...tapi kalau kat sana...mak aiii....meriah giler..kebanyakkan tv ada rancangan LIVE masa sahur..untuk menggalakkan orang bangun sahur....diarang bagi hadiah yang menarik..termasuklah sebuah motorsikal setiap hari...hahaha...malah ada rancangan tv..bertajuk "Dasyatnya Sahur" turut diadakan....dasyat kan?!!!....Apa apa pun biila time time puasa ni..teringat kisah kisah zaman kecik kecik dulu..hahaha...banyak sangat nak citer.....tak yah la..lain kali jer..apa apa pun selamat berpuasa daan selamat menjalani ibadat ibadat yang lain ok...sampai jumpa lagi....:)

6 comments:

edzlin007 said...

selamat berpuasa abg adi. kalini tak ke bandung?

** SaLLy ** said...

yes..yes....bulan puasa datangg lagiiii!!!yahoooo...selamat berpuasa dengan penuh keberkatan dan diberkati..amin..

bile nk ke bandung nya tu Pak?? :p
teringat gak time tgk tygn perdana Camp rock thn lps bulan puasa..weeeeeeee....

Lynda Zahri said...

Wowww bestnyer Adi nk p Bandung...mmg best p sana especially klu shopping kat sana mmg x ingat dunia..hehehheeh...barang-barang murah...Lynda pun x sabar nk p Bandung next year...

armouris said...

banyak info tentang puasa kat sini - Puasa @ Info-Kesihatan-Anda

faRah said...

slamat berpuase abg adi...

faRah said...

slamat berpuase abg adi...