Saturday, February 5, 2011

Pasta Jepun??? Pasta Zanmai

*Pic: Zanmai Pasta Restaurant

Sabtu 29 Jan 2011

Malam ni nak makan seafood dengan famili kat Pantai Jeram, tapi tgh hari ni Adi dah makan seafood dulu..hahaha....selalu makan sushi kat Zanmai The Garden, tapi kali ni Adi nak cuba makan yang lain sikit ..tapi still makanan jepun la...Sebetulnya lepas on air tadi , takde benda nak buat, so cucimata la kat Midvalley ni , sekali ternampak lah restoren Pasta Zenmai kat Midvalley ni. Nak cubalah...detik hati.....

memang penuh orang kat dalam ni, nasib baik ada satu meja yang tinggal untuk Adi !! hehehe....pening jugak tengok menu dia...last last tanya kat krew diarang...

"mana sedap?"...

Budak tu tunjuk satu menu.....udang dengan kuah seakan akan kari. So Adi pun pilih itulah (lupalak namanya!!) Siap dengan sup sayur, dan juga salad . Harganya RM26 jer....not bad la!!!




Lepas tu ada offer untuk bulan Januari ni.Boleh pilih beberapa menu istimewa untuk bulan ini dengan harga yang murah sikit la...katanya... So Adi memilih salah satunya iaitu Unagi Rissoto Roll yang harganya RM16


*Pic: Tawaran istimewa bulanan...

Air minum pulak , Adi nak cuba soda bluberry ni, dalam gambar nampak cam sedap jer...harganya RM6..


Pic:Blueberry Soda

Ok, macam mana rasanya?...Haha..nasi yang ada kari dan udang goreng tu memang TERBAIK la!! Memang sedap lah!!Memang krew dia tunjuk yang betul untuk Adi...hahaha.. Nampak ringkas jer, tapi udang goreng tepung tu memang best la, karinya tak terlalu pedas , tak terlalu rasa kari sgt, nice for me...sedap la..,pastu cuba Unagi Rissoto Roll pulak!! Standard makan sushi la, memang sedap la...Adi suka Unagi!! ..

ok
sup sayur dia rasa pelik untuk Adi, mungkin bukan citarasa Adi, salad dia cam biasa jer....salad mana mana pun sama jer..hahaha

Air Blueberry Soda tulak ok ok jer la , sebab Adi tak rasa sangat perisa Blueberrynya......apa apa pun berbaloi lah makan tengah hari ni !! Rezeki tuhan!! Alhamdulillah!!



P/s: Kalau Zanmai Pasta baca posting ni, and bagi Adi makan free, Adi ajak korang!!! Hahahaha...:P

*Pic- gambar dari laman web rasmi Zanmai





2 comments:

edzlin007 said...

haha ajak2 jgn tak ajak

** SaLLy ** said...

canteekkk tu paklong...jgn lupe ajakkk makcuuu ni skali..hik3...