Monday, November 10, 2008

JUMAAT 7 NOV 2008


Tgh malam semalam , Adi dapat call dari Kevin (bekas rakan penyampai Xfresh FM) meminta Adi untuk menjadi MC bagi ujibakat Raja Lawak musim ke-3. Memandangkan Adi dah ngantuk sangat ..dan acara berlangsung di Berjaya MegaMall...Maka Adi pun bersetuju tanpa banyak soal, memandangkan weekend ni agak free. Lepas habis bercakap dengan Kevin dan Adi setuju....letak balik telefon..nak sambung balik tidur...10 minit kemudian baru Adi sedar..Berjaya Megamall ni kat KL ker atau kat mana?....halamak..Berjaya Megamall kalau tak salah Adi kat Kuantan....hallamak..yg kat KL tu Berjaya Time Square..aiyaaa...

Terus telefon Kevin balik...

Adi: Bro!...Berjaya Megamall kat mana la?..Kat KL kan dekat Jalan Imbi tu kan?..

Kevin: No la Bro!!!...Ni yang kat Kuantan...

Adi: Hallamak!!!!....Jauhnya...

Disebabkan Kevin dah bagitahu pihak Astro..maka takleh la nak tolak..tambah lagi si Kevin ni pujuk baik punyer..hahaha...ok - ok lah..buat jer la..

Bertolak ke Kuantan jam 3ptg dari Astro dengan bas...dan antara yang mengikuti rombongan ini ialah Bontang AF seperti Syawal, Mama Rina, Yana dan Faizal, Juri pula ialah Shamsul Ghau Ghau , Zaibo dan juga Fauziah Nawi..Shamsul Ghau-Ghau dan juga Fauziah Nawi pergi dengan naik kereta memasing..Adi lak nak drive rasa cam tak konfident lak..sebab mengantuk..yer la Adi kan kerja awal pagi..pukul 5pg dah bangun...jadi masa dalam bas tidur jerla sepanjang perjalanan..rasa mcm kejap lak sampai ke Kuantan sebab membuta..hehehe....dan sampai ke Kuantan jam 8 malam. Samapi jer terus makan di sebuah restoren terbuka yang menarik..iaitu Restoren Santai. Sedap dan menarik konsep restoren ini


Pic: Restoren Santai...

Tugas Adi hanya membantu mengisi slot kosong dan juga bersama Bintang AF..kerana host utama Raja lawak juga turut iaitu Zizan dan Juga Johan. Kerja dengan mereka yang terlibat dengan bidang lawak ni memang rasa cam pelik.Rasanya beruntung sungguh kalau mempunyai karakter yang pelbagai, sebab nak buat lawak memang susah..bukan semua orang ada bakat ini..menyanyi agak senang berbanding buat lawak..tetapi sesiapa yang boleh buat lawak..semestinya boleh nyanyi dan juga berlakon dengan senang..tu yang Adi rasa la..tak caya..tengok la Zizan dan Johan sendiri..

Pic: Dengan Zizan kat atas pentas..membebel!! **


Pic: Adi bersama Faisal AF6**


Pic: Tengah menyakat budak budak..hehehe**


Hari pertama Sabtu - Adi dan Zizan bergabung .Thanks kat Zizan yang banyak support Adi dan Adi pun support dia..memandangkan hari ni dia buat sorang jer sebagai main host, maka Adi tolong dia sedikit la...sebab dia non stop buat MC dari jam 11pagi sampai 10 malam...Sampai dia lembik kat belakang pentas..hahaha...Bila turn Adi MC..dia pasti akan naik juga , memandang kan Adi di tugaskan untuk memberikan hadiah dan main permainan yang simple..hahaha...time ni la kitarang "mendera" pengunjung di Berjaya Mall..Hehehe...thanks la juga kat pengunjung di Kuantan ni , walaupun malu-malu ..tapi sporting la diarang..huhuhu...

Pic: Malaysia Next Top Model Reject?...Hahaha**

Pic: Korang berani ker pakai benda ni?..huhuhu**


Pic: Senang kerja dengan Zizan..sempoi jer kitarang!!

Tugas Adi tamat dalam jam 830 malam..dan balik ke hotel berehat...dah banyak kalai Adi dtg ke Kuantan..tapi tak pernah lagi nak chill kat sini..:(..kerja..kerja..pastu balik hotel..alahai...

Pic: Muka -muka kelaparan tak dapat makan lagi..hahaha


Pic: Mama Rina buat apa tu?..termenung tengok pinggan?..

Ahad pula..Adi tak hanya buat 2 sesi jer termasuk jadi MC untuk persembahan AF stars. Adi pun menyelit la jugak..nyanyi Dealova duet ngan Zizan..hahaha..hari ni Zizan tak seorang macam Sabtu ..coz Johan menemani Zizan..hahaha...kombinasi "hilang akal" di buatnya..hehehe.
Untuk hari ni acara berakhir sampai kul 10 malam, dan Adi berada di Berjaya Mall sampai la tamat..bayangkan 2 hari berkampung di Berjaya Mall..hahaha..nasib baik la ada laptop dan broadband yang Adi bawa..boleh surf kalau bosan..hehehe...

Pic: Update Facebook dalam bilik menunggu..hahaha..


Kami di jadualkan singgah ke hotel sekejap untuk mengambil barang..Masa nak balik ke hotel dari Berjaya Mall....semua orang dah ada depan bas , tapi diarang tak naik lagi..lepak-lepak jap..Adi pun ambil kesempatan untuk pergi ke 7-11 yang ada kat depan bas kitarang jap..hahhaa..nak beli air dan coklat...masa nak keluar dari keai tu...elok jer Adi tengok bas yang bawa Adi dah bergerak...yang bestnya..Adi takde la nak kejar ker apa..tapi tergamam jugak la...dalam hati...

Adi: Ehhh...selamber jer tinggalkan gua...%$&$&*......

tapi nasib baik bawa telefon time tu....call la mamat sorang ni..

Adi: Wei..korang tingga aku weeeiii!!!!

Zizan: Weiii..ko kat mana Adi?...

Adi: Aku kat 7-11 ni ha....!!!!

Zizan: (Menjerit dalam bas) Weiiii Adi tertinggal weii..berhenti - berhenti!!!!

Pic:Berjaya Mall lengang selepas acara tamat, jam 10 malam!


Nasib baik bas tak jauh lagi..sebab tersekat masa nak keluar dari Berjaya Mall disebabkan lampu merah..hahaha...naik naik bas jer..dapat tepukan gemuruh dari semua yang ada dalam bas...!!! Hahaha....cess..tingga Adi yer...hahaha...balik ke hotel, ambil barang dan bertolak balik ke KL..sampai ke Astro jam 330pagi.. balik rumah mandi..tidur sekejap 1/2 jam..dan pukul 530pg dah terpacak kat Astro...On Air.....letih weiiiii....nasib baik tak ngantuk sgt...kepada warga Kuantan yang ada gambar masa Adi buat show hari tu pass-pass la kat Adi yer..hahaha

P/s: Terima kasih atas gambar ** yang di kirim kan oleh Suhaila Mohd Sunip..terima kasih daun keladi!!

13 comments:

firdee said...

salam,
tak nampak pon hang petang semalam adi...mana menyorok?...dak² raja lawak je yg saya nampak...

BuahKranjiDalamPerahu said...

aku pun p sana..tapi tersilap..aku ingat ada ujibakat af 7...

aku pun nampak hang.. hang perasan x brother pakai rayban baju kemeja belang belang macam orang x berapa betui tu???

itu bukan saya.

saya kat belakang dia.
tq

ADIFASHLA said...

Hahaha..ada la..kat bilik belakang pentas..nyorok..hahaha...mamat baju belang merah tu ker?..hahaha..

Fizah said...

ala cian nya, sib baik zizan the great angkat tepon, klau cian kat adi kena tinggal. dah nak buat jejak kasih plak.. hihiih..

Nnt ujibakat raja lawak kat alam sentral pun Adi join ke?

Adi, nak pinjam cermin mata bingkai kuning tu boleh? :)

T.A.G EyLa said...

psstt... nanti eyla sent gambo baby comel pakai pampers k hehehehe...

edzlin007 said...

hahaha kelaka la baca posting abg adi ni. nasib baik bas tak gerak laju eh... kalo tak, org kuantan bawa abg adi balik umah drg jawabnya :p

eiman@nurizan said...

meriahnya kat kuantan tuh nampaknya, tu kira sesi ujibakat bahagian timur eh? area2 lembah klang bila? nak gak usha

aghah said...

ADI! nak email facebook,
nak add lah

faRah said...

hahaha kelakarnyerr bace post kali ni..mmg btol2 lawak ni name pon join aktviti raja lawak kan...

firdee said...

saya ada tangkap pic brader rayban tu...tetiba je dia pose...saya pon layan la ambil gambar dia... :)

patut la x nampak hang adi...gi nyorok nape...huhuhu...kalo tak leh org sungai hj dorani jumpa org tanjong karang... :)

wholesale jewelry said...

can you email me: mcbratz-girl@hotmail.co.uk, i have some question wanna ask you.thanks

我爱掼蛋网 said...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!

superior said...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!
nike dunk