Thursday, November 6, 2008

KHAMIS 6 NOV 2008


Hari ni kat konti , Nana dan penerbit Pagi@Era iaitu Noor, bercuti sakit..sebab demam. Laaa...agaknya musim la sekarang ni. So Adi on air dengan Cham sahaja. Agak kelam kabut juga bila semua kena buat sendiri..Hahaha..

Lepas habis on air..terus pergi ke Ampang sebab nak tengok Atie yang baru jer menjalani pembedahan semalam. Semalam nak tengok tapi tak sempat di sebabkan Atie di bedah agak lewat. So terpaksa lah lengahkan ke hari ni.

Sampai kat hospital Ampang Puteri pukul 2ptg. Hujan turun renyai renyai. Terus berlari lari menuju ke wad Atie..

Masuk-masuk dalam bilik dia..Atie dah tersenyum..tapi agak kelat la..menahan sakit la agaknya..Sahri dan mak Atie pun ada sama rupanya. Atie nampak sedikit pucat la. Glokos sedang di masukkan ke dalam badan Atie masa Adi sampai..

Adi: So now macam mana?

Atie: Still sakit la..

Adi: So doktor cakap apa..sakit apa?

Atie: Doktor kata sakit ketumbuhan dekat luar rahim aku. Ketumbuhan tu menghalang kilang telur dan susah lah aku nak mengandung. jadi sebelum ia jadi besar dan menjejaskan benda lain baik aku buang..kalau tak takde peluangla aku nak dapat baby...

Adi: Oooo..ngeri gak tu..still sakit ker sekarang?

Atie: Sakit sangat, lepas operation semaam aku rasa sakit sampai pitam pitam..sebab ketumbuhan tu berlaku kat 4 tempat berbeza...

Adi: mak aii..so ko kena bedah kat 4 tempat la..

Atie: Yer la....semalam doktor bawak "benda" tu lepas dia keluarkan ..tapi aku tak tengok la..sebab takut aku pitam nanti..hehehehe..sakit tau...tak sangka lak buat operation ni sakit sangat cam ni...

Adi: Sabor jer la ..yang penting nanti ko baik..



Pic: Walaupun sakit..tetap Peace!!! Huhuhu

Alhamdulillah Atie selamat menjalani pembedahan membuang ketumbuhan yang berlaku kat 4 tempat . .pembedahan berlaku selama 3 jam...kata Atie yang kelakarnya..sebelum dia di bius oleh pakar bius..doktor pakar tu telah menyanyikan lagu "Toyol" untuk Atie...hahahaha...sempoi giler...huhu...so sekarang Atie kena jalani rawatan susulan selama 6 bulan. Yang menggembirakan ialah menurut doktor ianya bukanlah kanser..tetapi ketumbuhan yang biasa di alami wanita yang mengalami ketidakstabilan hormon dalam badan .... atau kalau tak silap Adi..nama penyakit ni ialah Endometriosis...

So harap-harap Atie akan pulih sepenuhnya dan dapat lah baby lepas ni yer..Selamat sembuh Atie!!!

9 comments:

anne said...

alhamdullilah bukan kanser.

semoga atie cepat sembuh. thanks adi sebab update pasal atie.

zana said...

sedihnya....anyway semoga atie cepat sembuh......dan diberi rezeki untuk dapat baby......

faRah said...

fara sntiase mdoakan kak atie cpt sembuh..thanks abg adi share ngn kami..

Splitzbz said...

wahh takutnyer bila baca cete sal atie ni.. but cam anne cakap nasib baik bukan kanser.. papepon nanti bile jumpa atie cakap kat dia get well soon k..

Anonymous said...

semoga atie cepat sembuh...

cekkeya said...

alhamdulillah...semoga atie cepat2 sembuh~~~

dan...cepat2 dapat baby...

amin...

edzlin007 said...

syukur alhamdulilah atie selamat jalani pembedahan. syukur jugak ia bukan kanser. semoga cpt sembuh. thanks abg adi cite sal ni.

p/s: apsal lak lagu toyol yg dinyanyikan..hehe

eiza said...

tetap comel la kak atie ni

saya kata said...

alhamdulillah atie dibedah dgn selamat...
GET WELL SOON!!
:D