Sunday, November 16, 2008

Makan Roti Canai dengan Pendengar ERA

JUMAAT 14 NOV 2008


Hari ni kami mengadakan sesi makan roti canai di restoren Barra di Seksyen 7 Shah Alam. Ini adalah bersempena dengan turunnya harga roti canai . Kenapa pilih kat Shah Alam?..hmm entah la..mungkin sennag ADi nak balik kampung kot..hehehe..takde la...memang restoren Barra ni nak sponsor canai dia la..


Masa nak pergi ke Shah Alam ni , Adi bertolak dari rumah lepas maghrib dalam 715pm. Time ni hujan turun lebat sangat...Adi ambik jalanlebuhraya Sg Besi -Puchong...masa nak sampai kat Bandar Kinrara....rupanya banjir la..tetapi memandangkan dah sampai kat situ..nak patah balik pun tak boleh..maka redah jer la banjir tu..dalam jugak la..adalah dalam setengah meter...nasib baik kereta tak mati..kalau ikutkan memang takut gak kalau kalau air masuk dalam kereta..habis jadi tongkang nanti...alhamdulillah selamat juga mengharungi banjir tu...dulu Adi pernah mengalamisituasi terkandas kat banjir di Sg Besi..hampir 2 jam berkampung dalam kereta....seksa ooo..naper la masih ada lagi banjir banjir kilat ni..menakutkan..


Well dah sah -sah Adi terlewat sampai ke Restoren Barra...sampai kat seksyen 7..cari restoren tu kat belakang Unisel...pusing pusing tak jumpa..rupanya kat bahagian lain la..huhuhu...sesat..sampai kat restoren tu dalam jam 815pm dah..Linda dan boss Era yg baru -Nadzri dah sampai..orang pun dah ramai yang sampai..hallamak ..cayalah walaupun hujan agak lebat kat sini..tapi kehadiran memang memberangsangkan!! hehehe..



Lepas Adi sampai , Pak Nil pun sampai jugak...lepas tu kitarang tunggu Cham yang on d way...
Well ADi mengacarakan majlis secara sempoi jer..dengan menjerit shj..(habis suara..) Jam 845pm..kitarang mulakan acara yang di nanti-nantikan iaitu Pak Nil menentang 4 pendengar yang lain untuk makan roti canai terbanyak..huhuhuhu..ok..Adi kena jadi pengadil ngan Linda Onn..hehe..Memang betul lah Pak Nil ni "hantu " roti canai..mana tak nya dengan selamba dia boleh menghabiskan 5 roti canai tu dengan selamba badak..perghhhh!!!
2 peserta lelaki dan 2 lagi perserta wanita mudah di tewaskan..hahaha...Purata masa Pak Nil habiskan roti canainya ialah ketika orang lain baru habis roti yang ke-3. Hahaha..Pak Nil tak makan laju...tapi peserta lain makan perlahan lahan...sebab kenalah elok elok telan..sebab ini bukan pertandingan makan gelojoh...hehehe...Yup Pak Nil menang dengan selesanya..Tapi Pak Nil nak bagi hadiah tempat kedua lak..tapi 2 peserta dah seri..maka..Pak Nil bagi lagi 2 keping kepada 2 peserta yang seri tu untuk mendapat tempat kedua...Makanya 2 peserta tersebut kena makan 7 keping Canai!!!! Mak aiiii....Perlawanan di sambung semula dan akhirnya seorang akak ni yang namanya Ita..telah berjaya menghabiskan roti canainya dengan tercungap cungap sambil menggigil...fuyooo..brother sorang tu serender bila dia habiskan 6 keping roti..wahhhh..Akak Ita tu dapat Piala dan juga wang tunai sumbangan Pak Nil...hahaha..




Lepas tu upacara makan roti canai pun berjalan...nak tahu tak..actually hari tu..Adi tak makan pun sekeping roti canai..huhuhu..sebab penat bercakap...dan sibuk bergambar..terima kasih kat semua yang datang hari tu..di harapkan acara seperti ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara pendengar dan juga penyampai Era!! Ok ..Next projek ialah korban lembu ERA ..Adi akan turun ke kampung yang terpilih..yeah...tunggu!!

dah habis semua..dalam pukul 1030 malam...barulah Adi dapat makan...bukan roti canai...tapi 2 biji telur setengah masak....Alhamdulillah......hehehehe..da tak lalu nak makan..hehehe..

12 comments:

Anonymous said...

bestnyer..rugilar x dapat join u all...

Anonymous said...

bestnyer..rugilar x dapat join u all...

edzlin007 said...

hahaha thanks abg adi. mmg cam tak caya je tgk paknil leh makan banyak roti canai tu. abg adi cute la, sayangnya saya takde camera nak bergambar.

ADIFASHLA said...

Edzkin ni kan,,kalau datang tak pernah nak perkenalkan diri kat Abg Adi ..mcm Tun dan Ifa...hehehe...naper yek?..

Fizah said...

edzlin tu pemalu org nyer, tu yg x kenalkan diri kat Abg Adi.. Jgn marah yek edzlin.. :)

cekkeya said...

Adi, tak makan roti canai, diet eh???ekekeke peace, adi V(^-^)

faRah said...

jgn kata nk kenalkan diri kt abg adi kat farah pon edzlin tak nak knlkan diri...sdgkan knl dlm blog da lame...era ni bagus wt aktvti cm ni dpt bknal ngn pndgr era n pngunjung blog....

ibu_rizqy said...

hai... adi... senang2 lawat ar blog ni
http://rizqihamizan.blogspot.com
ok...

ADIFASHLA said...

Ok..jgn lupa Isnin ni kalau free kita tengok Jinbara potong rambut kat CM pulak..ok?..huhuhu..

nike shoes said...

where you come from!

面对面视频斗地主 said...

Some of the content is very worthy of my drawing, I like your information!

jacker said...

gucci purse
cheap gucci
cheap gucci
gucci wallets
prada