Friday, October 23, 2009

Ewah - Ewah!!!!..

ISNIN 19 OKT 2009

Pic: Bersama Krill, Fara Fauzana, Zaff, dan Tuah.

Hari ni Adi start bercuti seminggu sebab cuti banyak lagi tak ambik..kebetulan pulak Adi dapat buat rakaman untuk Ewah Ewah yang dirakamkan di Studio NTV7 di Shah Alam. Tema kali ini adalah "Lanun -lanun Penyampai radio"..Terdiri daripada Adi, Krill , Farah Fauzana, Faizal Ismail , Zaff dan Tuah.

Pic: Nabil as Kapten Jack Sparrow.

Pengacara nya siapa lagi kalau bukan Nabil dan Kak engku la..Adi kena mewakili rumah Biru..berpasangan dengan Zaff, manakala Krill bersama Farah Fauzana, manakala Tuah bersama Faizal Ismail.

*Pic: Sesi pengenalan dan gimik!


Ada 3 permainan yang perlu kami hadapi ....iaitu ..teka lukisan, mengambil bola deiatas lantai bersabun..dan juga ejaan kata....

*Pic: Teka gambar apa?..

Sesi teka gambar memang senang , sebab Adi memang suka melukis..so senang la kawan Adi iaitu si Zaff untuk meneka apa yang Adi lukis...hehehe....

*Pic: Game ke-2 kena ikat badan!!


Game yang kedua ni agak mencabar..dimana kitarang akan di ikat dengan tali yang boleh merenggang di badan...kemuadian kami kena mengumpulkan bola bola yang di sediakan di hujung satu lagi ..dengan tali yang terikat di badan...yang lebih mencabar ialah ...lantai telah do basahkan dengan air ..dan di tambah dengan sabun yang banyak...boleh bayangkan betapa licinnya lantai sekarang ini?...hahaha...

*Pic: Cubaan untuk mencapai bola dengan badan yang terikat!! Cess!!

Game kedua ni memang kelakar..ada juga peserta yang tak dapat mencapai bola langsung...sebab licin sangat!! bila nak bergerak jer dah tertarik ke belakang...siapakah penyampai itu?..hahahaha

*Pic: Akhirnya dapat juga mencapai bola bola itu.

Acara ke tiga senang sahaja...bina perkataan daripada huruf huruf yang di berikan.......kesemua markah dari 3 permainan di kumpulkan ...dan di tambah juga markah "underground"...entah Adi pun tak tahu mcm mana diarang bagi markah underground ni...hahaha.....tapi tak kisah la..janji kitarang happy happy sebab bukan ada hadiah pun...hahaha...

*Pic: Penutup acara!!

So kalau korang nak tahu siapa yang menang..tak best la citer kat sini...cewahhhh...kenalah tengok Ewah Ewah ni nanti kat TV3 ok...Terima kasih kat Kak Kelly (Producer Ewah Ewah ) dan TV3 yang menjemput Adi...Hahaha...

P/s: Gambar yang bertanda * adalah dari koleksi foto Zaff.

3 comments:

cekkeya said...

wah adi, ok, mesti menang nih...sbb tuh beriya citer. eheheheh

Rusma Gadis Ungu said...

HAI ABG ADI...
hehehe....cam best jerk ewah2 ni!
bile yek ditayangkan tu?x sabar nk tengok macammana gelagak abg adi ngan zaf lah!tentu syiok x kering gusi kak ketawa siap brguling2 kan!hihihihi....
rase2nye cam kumpulan abg adi jerk menang!ok...Rusma akan ttttuuuunnnnngggggggggggguuuuuu!!!!

edzlin007 said...

haha sapela dj radio tu ye. bila masuk tv ni abg adi. nak sgt tgk. terutama game kedua tu, cam best je