Sunday, October 4, 2009

SABTU 3 OKT 2009

Hari ni ada rumah terbuka Raya ERA bersama Mamee Slurp..Ia brlangsung kat Taman Pinggiran Desa Putradi Kajang...tapi kira area Putrajaya la.Kami buat rumah terbuka ni di rumah pemenang peraduan "E-Kad Raya Mamee Slurp" di mana para peserta di khendaki menghantar e-kad raya terbanyak...dan hadiahnya ialah sumah terbuka yang di sponsor oleh Mamee Slurp.

Pic: Berposing atas pentas bersama Fairuz dan Ozet (skuad ERA) sebelum orang datang..haha

Adi bertolak dari rumah dari jam 130 ptg..tapi sebab Nana tak tahu jalan terpaksa la tunggu dia..sekali dia terperangkap la kat Bulatan Lumba Kuda...hmmm terkedek kedek la jadi kuda...hahaha..

Acara bermula jam 230ptg...Adi dan Nana adalah penyampai ERA yang datang awal..sebelum orang datang lagi...hahaha....Bila sampai kat rumah Badiuzaman ni...mak aiii..khemah dia macam nak buat kenduri kawin tau...hahaha...panjang ...melangkau sampai 3 buah rumah...orang ramai start datang dalam pukul 3ptg..


Pic: Tetamu yang datang.

Sedikit demi sedikit pengunjung datang ke rumah terbuka ini..yup memang meriah la..walaupun keadaan agak panas sikit...yang menarik ..kami juga bermain beberapa permainan dengan pendengar ERA dan memenangi hadiah hadiah menarik seperti telefon telefon Nokia dan juga Ipod Shuffle...cool giler...

Pic: Ramainya...

Antara acara -acara yang di sediakan adalah seperti acara makan Mamee Slurp, menyusun Mamee Slurp dan persembahan daripada Artis seperti Ariel, Mila dan juga Hafiz...


Pic: Peserta di khendaki menghabiskan 3 bungkus Mamee Slurp..yg menang akak sebelah kiri tu..hahah


Pic: Makanan yang di sediakan, ..ada sate, ketupat palas, rendang tok dan sbgnya.

Majlis tamat dalam pukul 5 ptg..Tapi majlis tetap di teruskan sebab semakin ramai pengunjung yang tiba, Adi kena balik sebab malam ni nak tengok teater Gamat kat Istana Budaya.

7 comments:

edzlin007 said...

hahaha buat lawak lak abg adi ni sal nana

fuyooo cayalah akak tu yg menang makan mamee slurp. hehe ingatkan lelaki yg kuat makan.

amallynnss said...

taman DESA PINGGIRAN PUTRA lah abg adi..situ,sebelah putrajaya jer..tk t'masuk kajang pun sbnarnya.

kat situ,area2 rumah saya jgk..
pagi2.dlm pukul 9.00 cm tu..ternampak bena ERA dekat rumah tu..i said,tkkanlah radio ERA nk dtg sini kan..tp rupanya2 betul..

faRah said...

syoknyer tgk....

ADIFASHLA said...

Amal tak singgah ker?.

mrs camillo said...

salam...

hu~~ buleh tumpang tanye.
saya antara 20 pemenang yang era call untuk ekad-raya tu.

tapi sampai sekarang,
hari ni da 13 oktober, tak ade pun lagi orang call untuk bagi rm200 tu.

macam mana ya?
saya jarang dengar radio sebab banyak kelas n activity kat UTP.

abang boleh tolong tanyakan tak? :)
sorry ya. saya usaha carik no era.fm tapi takde dalam telekom directory.

UTP pulak dah sekat internet, tak boleh bukak laman web era.fm.

wa... sedihla macam ni. :'(

huhu~ by the way. boleh la singgah2 blog saya sekali. :)

selamat bekerja!

amallynnss said...

abg adi..sorry lambat reply.
hurm.
bukan tk nk singgah..tp time nampak bena ERA tu..jamuan belum mula..lagipun time tu nk pegi library..STUDY PMR.
tu yg tk pegi tu..
and then balik pukul 5..
dah abis acara dah..
rasa rugi pulak tk pegi..

missc0mot said...

salam~

sy pon same...
sy pon mng rm200 tuh..but now dh 31 oktober dah...
xde pon wet tuh....

hope abg Adi dpt bg jwpn ye :)
*wink2*