Tuesday, August 26, 2008

Aulia Demam...

ISNIN 25 OGOS 2008


Pic: Aulia demam kuat, gambar MMS dari ibunya!

Anak buah Adi masuk ke dalam hospital sebab demam kuat! Alahai....dia kena tahan kat Hospital Pantai Indah kat Pandan Indah. Farah Aulia ni baru berumur 6 bulan,.habis nenek-nenk dan atuk Aulia kat kampung turun KL..Adi la jugak yang bawak diarang..hehehe..
Actually mak Aulia ( Adik Adi) ada sms Adi pagi tu katanya Aulia demam, sekali tgh hari dapat sms lagi katanya Aulia masuk wad lak..aisyehh..dah gelabah pak Long nyer ni..hahahaha..nak terus pergi..tapi kena tunggu mak dan Abah dari kampung datang ke KL..kena ambik diarang kat Damansara jer..parking umah Aulia. Sampai kat hospital dlm jam 530 ptg!

Pic: Aulia buat muka monyok walaupun di dukung oleh neneknya.

Kesian kat Aulia, katanya asyik nangis sampai menjerit jerit kata ibunya. disebabkan kahak yang bertakung dalam paru -parunya. Doktor kata penyakit ni berjangkit dari rumah nursery..ok dont get me wrong, bukan Adi nak salahkan rumah nursery tu..yer la sebab bebudak kan ramai dalam tu..agak susah lah jugak nak jaga kan?!!





Adi duduk kat wad sampai jam 11malam..hahaha..sampai tertidur atas tilam Aulia lak..hahaha..sebab walaupun Aulia ni demam, tapi dia ni lasak, nak dukung jer kerjanya..hahaha.


SELASA 26 Ogos 2008


Pic: Aulia dapat banyak mainan baru!!

Pagi ni Mak Aulia sms Adi, katanya Aulia baru jer kena sedut kahaknya, meraung Aulia katanya, alahai kesiannya...terus Adi keluar rumah gi Midvalley , carik mainan untuk Aulia, lama jugak la terperuk kat kedai mainan baby kat sana...hahahaha..makan kejap dan shopping sikit..dan hasilnya!!!..





Seronok bila dapat tengok Aulia happy dengan mainan barunyer...hehehe


Pic: Cepat baik Aulia!!!

Petang ni nam[aknya Aulia dapat tidur lena , dan agak ok sikit la , walaupun masih lagi lemah dan demam, apa-apa pun cepat sembuh yer Aulia, nanti Pak Long bawak jenjalan!!

P/s: Ni baru anak sedara..kalau anak sendiri cam mana la agaknya yer?..hahahahaaha!!!
(mak aku mesti gelak kalau baca statement ni!! hahahaha)

8 comments:

Zoulkieflie said...

hi..kesian aulia..kecik kecik lagi dah kena tahan kat dlam wad..
nasib baik dia ada pak long yang penyayang..hehe..:)

edzlin007 said...

siannya aulia. semoga dia cpt sembuh k. kalo anak abg adi sendiri, bertambah gelabah la abg adi handle.

ADIFASHLA said...

Terima kasih kat korang!! haha..dah pakciknya pun terpaksalah kensel nak bercuti..Alhamdulillah, katanya Aulia keluar hospital hari ni..

PINATBATE said...

Wah!..best jugak demam sekali-sekala ni..boleh dapat mainan baru..Lia ni demam pun mantain cute..
Semuga ceria selalu Lia!..

ADIFASHLA said...

anak buah yang pertama la katakan..huhuhu...intan payung la...

tea O_ais_limau(ais kurang ar) said...

alhamdulillah.. aulia dh kuar wad.. camne pun dia beruntung dpt pak long yg penyayang..heheh..
P/s:just nk inform, sy dh ade 16 org anak buah..heheh..

nor said...

sain nye aulia..
alhamdunillah da ada seorang anak buah, tp fiza takder lagi anak buah..

ADIFASHLA said...

Mak aii..dah 16 dah...pengsan la kalau Adi nak jaga semua!! hahaha