Wednesday, September 17, 2008

Iklan Seram ERA

Hahaha, masa Adi duk layan YouTube, sekali terjumpa la pulak Iklan ERA ni .Agak lama jugak kami rakamkan iklan ni..yang belum tengok lagi iklan ni..tengokla yer...




Top 10 SEBALIK TABIR pembikinan Iklan TV ERA

1. Pengambaran di lakukan di GSC One Utama, PJ

2. Pengambaran bermula jam 2ptg hingga 2 pagi

3. AC Mizal dtg awal seawal jam 12 tgh hari....di sebabkan terlalu awal..dia pergi shopping dulu.

4. Kieran terpaksa mencari baju lain beberapa kali memandangkan baju yang di bawanya tak sesuai, terpaksalah krew shopping beberapa kali nak cari baju yg sesuai untuk Kieran.

5. AC Mizal pun ada masalah dengan bajunya, Akhirnya dia pinjam jaket Adi...huhuhu

6. Untuk adegan Adi mencampakkan jagung bertih ke atas Nana, memerlukan hampir 10 peket jagung bertih itu..hehe..mandi jagung bertih la Nana..

7. Krew Pagi@Era tersengguk sengguk ngantuk sebab tak cukup tidur dari awalpagi 530pagi sampai 2pg keesokkan harinya..

8. Apek + AC Mizal = Kelakar gilerrrrrr!!

9. Semasa pengambaran iklan ini, memang ada filem yang di pasang di layar..jadi kitarang tengok filem free la...sayang nya filem tu "Mute"..so kena buat dialog sendiri la..hehehe..so Apek ngan AC Mizal buat memek bahasa mereka sendiri...pecah perut dengar.

10. Masa Apek Saiful pakai baju hantu tu..dia dengan selamber nya telah keluar kejap ke parking area kat OU..dan ramai orang terkejut..dengan kehadiran "HANTU" Apek dengan kostum hantu tu!! hahaha

8 comments:

my name is KARL said...

kihkih..

cian kt kak nana!

pas ni citer la plak disebalik tabir..

iklan aku mahu hidup percuma tu! kt the curve kan??

adi..citer la psl perubahan kt era tu!

nor said...

hahahahha...
kelakar gile.. :)

Enche' Adykasyah said...

Adi, Nana takde blog or facebook ke..? I ada jumpa Kieran dalam Fcebook.. Nana aje yang tak jumpa lagi..

www.snaps.com

ADIFASHLA said...

Nana takde facebook, myspace atau friendster..katanya malas nak jaga...

amfarra said...

adi, i suka sangat u nyanyi lagu kena kantoi (lagu adam) ngan lagu raya tu .. sayangnya kalau u tak buat album lav... kenapalah dorang tak nampak bakat sebenar u dalam singing nih ...

ADIFASHLA said...

sekarang nyanyi dalam bilik mandi dan dalam kereta jer..so sebab tulah agaknya orang tak nampak..hehehe..takpe..yg penting Adi nyanyi sebab memang suka nyanyi...sejak azali...

nor said...

satu lagi, adi jadi penyanyi hanya utk Lia je.. (Nyanyi bile nak tido kan Lia)... hihihiihhi.
Lia sehat ke?

Fizah said...

klau buka blog Adi, mesti nak tgk iklan ni. kelakar yang amat!