Tuesday, October 21, 2008

Majlis Pengumuman Mawi nak kawin.

SELASA 22 OKT 2008

Pic: Kesatria Baja Hijau!

Majlis ni berlangsung kat Palace Of Golden Horses. Majlis bermula jam 230 ptg. Tapi Adi dah tercongok kat sana jam 140ptg sebab ada lintasan Skuad Era. Hehehe..seronok lepak dengan bebudak skuad ni ..kelakar..dan boleh released tension..huhuhu..Lepas jer lepak ngan diarang, Adi terus bergegas ke dewan di mana majlis pengumuman Mawi nak kawin...Org takde la ramai sangat..cuma press saja yang ramai. Adi masuk lambat jugak la sebab majlis dah mula ...tercari-cari tempat duduk..jumpa la si Nana..duduk la sebelah dia....si Nana ni tersenyum jer..masa Mawi umumkan tarikh kawin dan juga masa mawi citer bagaimana dia melamar Ekin..hahaa..kitarang berdua tersenyum..

Adi: Kalau aku banyak duit macam Mawi ni Nana, esok aku nak kawin dah..
Nana: Tu lah pasal....
Adi: Nana..ko sponsor aku la...
Nana: Blekkk!!!!!!!! :P

So semua mesti dah tahu , Mawi akan bernikah pada 20hb Dec, terus buat majlis sanding kat sebelah Ekin pada hari yg sama..dan kat rumah Mawi kat Felda Taib Andak. Konsep kat Rumah Ekin nanti ialah Modern Kotemporari..kat sebelah Mawi konsep jawa..dan majlis resepsi kat KL nanti akan buat konsep Arab....ahahaha..Arab?..wah..menarik sekali tu...hehehe.Tunggu jer la nanti..

Pic: Pak Nil jadi MC..

Selain Adi dan Nana, Kieran pun ada jugak, tapi memandangkan kitarang datang berasingan..so kitarang duduk berasingan la..jenguk jenguk cari Kieran...sekali ternampak dia terlentok sedap jer tido...hahahaha...nasib baik tak sempat nak ambik gambar..sebab dia duduk jauh dari Adi..tapi memang sempoi giler la..haahaha..Adi ngan Nana pun dah mamai jugak la...hehehe..semasa sesi soal jawan Adi dan Nana cabut la....take benda lagi...lagi pun sebelah petang Adi nak pergi Lintasan Skuad Era kat Seri Serdang..yeah!!!

Pic: Beca ERA menyerang Seri Serdang!!

Adi balik rumah dulu la..kasi mandi dulu..lepas tu salin baju dan turun ke Taman Tasik seri serdang. Hahaha..kalau nak tahu tasik kat Seri Serdang ni popular dengan tempat dating nyer..huhuhu...terutama bebudak UPM la.hahaha..lagi pun kat sini banyak gerai makan..actually tasik ni takde la besar sangat...tapi memang fames la untuk mereka yg bercinta..hahahaha...student la..kalau nak pergi taman tasik Titiwangsa..jauh la pulak..alternatifnya Taman Tasik Seri Serdang pun ok gak!! huhuhu.


Pic: Valentino "Adi" Rossi berehat dari beraksi..

Adi sampai pukul 540ptg kat lokasi, lintasan belum keluar lagi..hehehe..beca pun takde lagi..rupanya beca dah jalan dulu dah ..hehe..mencari barang -barang yang terbuang...dan boleh di kitar semula. Alhamdulillah lepas jer keluar lintasan kat Radio Era..ramai yang turun ...ada jugak yang bawak suratkhabar lama..tin aluminium..hahaha..tapi nasihat Adi..kalau boleh tu..bawak la banyak sikit..ini ada yang bawak 2 helai naskah suratkhabar..dan juga beberapa tin aluminium ..hahahaha..bawak la banyak sikit..hahaha. Ingat sapa yang bawak barangan kitar semula akan dapat wang RM100.

Pic: Ini masa lintasan baru keluar!!


Pic: bayangkan kalaulah Adi salah seorang yang jadi pendengar Era dan nak hadiah dari Era..ada bakat tak?..huhuhu

Seronok jumpa pendengar Era. selain bagi hadiah kat korang, dapat jugak buat korang happy..hahaha..lepas sikit serabut kat kepala tu..hehehe...kitarang sempat main bebrapa permaianan di mana Adi pun turut serta...gelak gelak la..huhu..sejam jugak Adi kat sini..sampai dah nak maghrib..hahaha.Esok Adi akan keluar lagi..tapi kul 140ptg la...jumpa ok nanti!! dan jgn lupa bawa barang-barang yang boleh di kitar semula...!! Hijaukan Bumi kita!!!

12 comments:

Fizah said...

punya lah gabra si mawi ni, resepsi jadi resepi.. heheheheh.
Adi nnt klau nak umumkan tarikh kawin nnt buat press conference juga ker? :)

AuRoRa said...

harus la buat conf..
hahaha..
wajib2

Fizah said...

hahaha..
siape la yg bertuah tu yek Adi..

** SaLLy ** said...

yer btul..harus dan wajib..hehehe
maka bersedia la kita wahai zareena aurora utk mengerah tenaga dan kudrat utk mencuci pinggan dan jadi penanggah serta pemukul nyamuk utk mereka...huarrgghhhh!!! :p :p

edzlin007 said...

org bertuahnya nana! hehe, gurau je abg adi. jangan marah ya. anyway, sampai skrg masih tak berkesempatan jumpa skuad avanza era tuk bumi hijau. teringin jg naik beca adi bawa. haha

Fizah said...

nana dgn org lain la edzlin.. hahahaha :)

snm said...

adi..smlm saya la org yg smpt bergambo dgn adi. hehehe :p
apa pun, Era mmg BEST! klaka tgk budak sekolah yg bru balik dr KAFA tu buat lawak. sporting betul budak tu :p

ADIFASHLA said...

Hehehe..PakNil kata lepas Mawi tersasul tu..terus dia gelabah..hahaha..sebelum tu macam Pak Menteri..hehehe..

ADIFASHLA said...

Nah..kalau adi nak kawin Adi buat PC kat FB jer ..letak kat status..hehehe

Fizah said...

tu la, mawi mcm menteri tgh berucap.. mcm nak umumkan tarikh hari raya pun ada.. hihihihi :)

edzlin007 said...

to fizah...tahu...saje je....hehe

nick said...

Orang dah famous mesti kena serbu.