Friday, June 19, 2009

Im not a Supermodel,,,huarggghhhh!!!


Pic: Me at Nike Summerdelic 2009

Khamis 23 April 2009

Pernah tak korang berangan angan buat "jalan kucing" ..kekadang bila kat depan cermin mesti akan berpusing pusing bergaya sakan konon konon macam supermodel..mesti adakan?!! Adi mengaku pernah la berangan..haha...tapi takde la sampai tahap poyo....hehehe

Pic: Me, Moots (Pop Shuvit) , Ijal and Rahul(One Buck Short)

sebetulnya Adi dan Nana dari ERA telah di tawarkan untuk "jalan kucing" bagi koleksi NIKE terbaru utk musim panas tahun ini . Adi berbesar hati kerana Nike sudi untuk memberi peluang kepada Adi untuk turut serta dalam acara yang meriah ini. selain Adi adalah beberapa selebriti tempatan turut terlibat dalam acara ini...termasuklah supermodel, pelakon, penyanyi pengacara TV dan penyampai radio.



Pic: Me, Nana, Andy (Estranged) Brian(Hitz.FM)


Acara berlangsung di Midvalley KL, dalam jam 530 ptg...walau macam mana pun kitarang dah ada kat venue satu jam setengah sebelum acara bermula..Lupa lak..actually malam semalam dah buat rehearsal dari pukul 10 malam sampai pukul 1pagi..hahaha...so harap harap hari ni baik baik la hendaknya...


Pic: Pentas peragaan!!

Masa rehearsal, Adi dapat baju jaket berwarna putih dan kasut hijau serta seluar bermuda berwarna krim....Tapi masa acara sebenar pihak NIKE dah tukar penampilan Adi ..dan mereka bagi lebih warna kepada Adi....kali ni dengan jaket biru, seluar Bermuda krim dan juga kasut Hi-Cut berwarna biru..sedondon dengan jaket....cool!!! More colors!!

Pic: Model sedang di mekap - Sebelum!!!



Pic: Model selepas di mekap - SELEPAS!!!

Sebelum bermula acara "jalan kucing" ni, adi dan Nana sempat la merakamkan aksi aksi kami untuk ERA TV..hahaha...time ni orang dah ramai yang datang..memang penuh kat Centre Court MidValley ni....kerja tetap kerja..malu tolak tepi la...betul tak...??!!

Pic: Gulp!! Tengah nervous..ramai nya orang!! ..kontrol machooo!!


Acara yang bertemakan NIKE "SUMMERDELIC 2009" menampilkan lebih warna untuk musim panas tahun ini dari NIKE. ..bermula dengan persembahan tarian Pole (tiang) dan juga persembahan nyanyian dari penyanyi hip hop "Arabyrd"..(errr...cammana nak sebut nama dia ni?!!)...Pop Shuvit juga melakukan persembahan dengan lagu "Merbahaya"

Pic: Keratan dari akhbar The Star

Actually baru lah tahu rasanya cam mana supermodel berjalan atas pentas peragaan...bukan senang ooo...nasib baik la kami ni bukan supermodel..jadi kami di beri kebebasan la nak berjalan macam mana..hik hik hik..nak jalan itik pun boleh...kalau nak la...Tapi cuak la ..sebab Adi adalah orang yang pertama keluar untuk memperagakan pakaian Nike ni..hak hak hak...aiyaaa......dalam kepala duk berfikir.."kenapala aku jer kena dulu...kalau time sekolah dulu ..memang selalu kena buat dulu apa - apa pun sebab nama bermula dengan huruf "A"...aiyakkkkk...situasi macam ni memang adi tak suka "A"...

Pic: Keratan akhbar dari The Star

Hahaha...rasanya Adi jalan laju giler..silap silap bukan "jalan kucing" dah..tapi boleh di gelar "jalan kuda"..punya la laju..tup tup..sedar sedar dah kat dalam bilik belakang pentas balik...hahaha....cuak ooo...ramai giler orang dan jurugambar....(poyo...poyo....)

Pic: Bersama kawan - kawan yang dok pakat gelak bila adi buat "jalan kucing" (Zareena, Atie, Wawan dan kawan Atie.)






Apa yang Adi dapat?..hmm pengalaman baru yang mungkin susah nak dapat tapi im happy la dapat juga buat "jalan kucing" ni...ianya berbeza dari menyanyi dan mengacara....tapi ada kepuasan tersendiri..terutama bila kita nampak gambar - gambar kita terpampang di akhbar atau mag.....lepas tu guling guling gelak....sebab korang tak tahu...actually masa "jalan kucing" tu...punyalah nak menahan perut..supaya tak nampak besar!!!!...huarghhhhh!!!

Thanks Meena dan juga Andrew from Nike Malaysia!!!

7 comments:

edzlin007 said...

hahaha lawak la abg adi ni. tapi best la dapat jadi model, NIKE lg tuuuu.... tahan perut pun still leh jalan laju ek. kalau abg adi tak blog pasal ni, saya pun tak tahu. syabas

cekkeya said...

wah.... jalan kucing ye adi???

hahaha

menahan perut???? sengal la adi...

PINATBATE said...

hahahahahaahahaaa....menahan perut tu...

Miss Atie said...

kawan kak zareen laaa tu
tp skang dh kwn atie jgk
muahahahah
LAMA GILA NAK UPDATE WAHAI ABGKUUU
hahaha

Aurora Di Balik Awan said...

hahaha
baru update?
astaga
ingat da lupa
Adi ~!!
jum futsal :D

kuizikel said...

HHAHAHAH tahan perut... takpe aku pon slalu buat wpun bkn tgh jalan kucing... hehehehehehe

Ted Baker said...

bukan maen smart lagi u.