Saturday, June 6, 2009

Ini yang malas nak update blog...:P



Saudara/saudari auditor utk ohartis,

Berkenaan dengan gambar gambar perkahwinan Nana dan Raqem, Sepengatahuan saya..pihak saudara/saudari tidak meminta kebenaran dari saya untuk menyalin gambar ini dan meletakkan di dalam laman saudara/saudari dan seolah olah menjadi hak milik ohartis, yang mana sebenrnya gambar gambar ini saya letakkan di blogspot peribadi saya.Oleh itu saya meminta kerjasama untuk pihak saudara/saudari mengeluarkan gambar gambar tersebut . Sememangnya saya ambil gambar itu untuk peminat Nana, tetapi bukan bertujuan untuk kepentingan peribadi.

Terima kasih,

Adifashla

9 comments:

Oh! Artis Admin said...

Assalamualaikum.. Kehadapan saudara Adi..

Kami dimaklumkan mengenai entri ini dan kami terus ke sini.

Gambar2 tersebut sememangnya kami tidak ketahui adalah milik saudara Adi.

Kami menerima gambar tersebut melalui email yang dihantar oleh anonymous kepada email kami (hoi@ohartis.com)..

Di email tersebut, terdapat sedikit penjelasan mengenai perkahwinan tersebut.

Kami memohon maaf di atas salah faham ini. Harap perkara ini tidak berpanjangan.

Kami akan memberikan backlink selayaknya buat saudara Adi sebentar lagi.

Sekali lagi, ianya tidak disengajakan dan janganlah saudara Adi mengambil hati mengenai perkara ini.

Untuk itu, kami memohon maaf sekali lagi dan cuba ingin meminta kebenaran saudara Adi untuk meletakkan gambar ini diwebsite kami.

Harap dapat menerima pembalasan saudara Adi melalui email kami di hoi@ohartis.com

Mohon ampun dan maaf. Bukan kami sengajakan perkara seperti ini terjadi bahkan sebelum ini perkara sebegini selalu juga terjadi dan Alhamdulillah, dapat diselesaikan dengan cara baik..

Ajami Hashim said...

bro!

nx tme buh 'watermark' kat tgh2 pic!

fyi, kat cari.com pun cilok dr blog ko ni gak rasanya! huaaa!

ref: forum.cari.com

Anonymous said...

adi..
saya dah mark kat dalam blog saya secara terang2an gambar2 tuh dari kamu bkn saya amik.makanya sape nak tau sumber2 dan sbginye saya mark:sila ke blog adifashla...
tak salahkan....

ADIFASHLA said...

ok kawan kawan , saya tak kisah pasal kredit atau apa..coz this is my personal blog...and bukan utk komersial.. saya benarkan...asalkan tidak digunakan untuk kepentingan lain..gambar untuk di tatap semua..

saudara/saudari author OhArtis...u can use that pics..just use the original copy...

Ajami, as i said..saya tak kisah kalau gambar tu keluar kat memana,but still guna gambar asal dan tidak di ubah...

ok harap semuanya ok yer..:)

chill

Anonymous said...

adi....next time buat watermark atleast org takleh claim diorg punye.byk kes dah curi2 gambar org pastu ngaku diri sendiri punye....thats my suggestion.
p/s: tadi nak tulis 'boleh kan'..bkn 'tak salahkan'...

edzlin007 said...

huhu tapi saya tak suka watermark. sbb cam tak puas je nak tgk pics.

cuma apa yg berlaku tu, mmg tak patutla kan.

abg adi, thanks a lot tuk pics sini.

Nana said...

hmmm.. agree with adi.. sumtimes, pose pose tertentu hanya utk org2 tertentu.. eksklusif gitu.. tapi apa pun adi mmg best!! thanks adi dtg aku kawin! we luv u! -nana-

~iNa~ said...

Adi, next time letak watermark..aktiviti cilok mencilok ni mmg berleluasa skang ni...

p/s: Nana...cantik sgt ms kawen tuh...i pon plan nak pkai putih masa kawen :)

shah said...

kene la betulkan balik watermark tu, taken from adifashla-selamanya dakk