Saturday, June 6, 2009

Selamat Pengantin Baru Nana dan Brian


6 Jun 2009 SABTU

Assalamualaikum, biarlah Adi mulakan balik blog ini dengan kisah perkahwinan Nana ERA dan Raqeem Brian. Yup kawan Adi masa AF dan ERA ni dah kawin dah tadi, masa Adi update blog ni pun masa kat hotel, sementara nak tunggu acara sebelah malam. Tadi pagi bertolak dari Astro dalam pukul 830pg..memula ikut perancangan Ray nak dtg pukul 7pg..last last dia yang terlewat..Adi pun terpaksa balik rumah balik sebab nak ambik baju Melayu yang tertinggal...so end up kitarang bertolak kul 830pg ..Selain Adi dan Ray , ajiep dari mulut murai.com.my pun ada ikut serta.! Sampai kat Nilai..jam gila sampai ke seremban di sebabkan ada 2 kemalangan..dan lepas tu Alhamdulillah semuanya baik sahaja...


Pic: Raqeem dan Nana tunjuk cincin kawin!

Pelamin

Sampai kat rumah Nana kat Muar dia baru sahaja bernikah dengan Raqeem melafazkan akad nikah sebanyak 2 kali..alhamdulillah...Bila Nana nampak Adi dan ray dia separa menjerit..yer la sebab kitarang yang paling awal..hahaha...happy tengok Nana tersenyum menjawab soalan soalan daripada wartawan yang datang dari KL.

Pic: Pose dari Nana dan Raqeem


Pic: barang - barang hantaran pengantin!! Cool giler!!

Adi tak banyak sangat la bergambar dengan pengantin sebab adi kena bertugas membuat rakaman untuk ERA TV. so kalau nak tengok perkahwinan Nana ni korang kenalah tengok ERA TV (11 Jun2009, jam 1030mlm)



Ramai sangat orang yang datang kat majlis kahwin nana ni, dan makanan dia memang yang terbaik..hehehe...nasi Beriani Power Batu Pahat!!!!lepas tu layan cendol lak..perghhh adi akui la sampai makan 6 mangkuk..hahaha...mungkin sebaab panas pun..Pengapit Nana ialah farah Fauzana dan juga DJ Uno untuk Raqeem!! Cool kan!!

Pic: 4 teruna tunggu dara memikat! Hahaha, Ray , AJ, me and shaf

Selepas nikah di rumah Nana, pengantin lelaki pulang ke hotel untuk mengganti baju, sebab upacara sanding berlangsung jam 2ptg....

Ketibaan pengantin di iringi dengan puluhan motor superbike dan juga beberapa kereta mewah..dan pengantin lelaki mengenakan pakaian putih sedondon ...


Motorbesar!!



Pengantin Lelaki nervous!!

Kalau dah namanya kahwin kat johor , kenalah tol...hahaha...adala beberapa kali pengantin lelaki kena tol sebelum dapat bersanding dengan Nana..hehehe..kelakar...actually nana siap marah orang yang nak tol tu..sebab dia dah tak sabar nak bersanding...hahahaha...

Pengantin lelaki kena pow!!! Toll bayar dulu haaa..



tapi paling cool sekali ialah masa Nana dan Raqeem menghadiahkan sebuah kereta Merc kepada ibu Nana...perghhhh Merc beb!!! Tahniah la Nana, kau memang anak yang betul-betul sayangkan ibu dan bapa!!!

.

Pic: Kereta Merc untuk Ibu Nana pemberian pengantin baru..gempakla!!


jadi jgn lupa saksikan ERA TV nanti ok!! Peace!!



Salam dari Muar !!

14 comments:

rara said...

Comel nya NANA DAN BRIAN
Sepadan!!!
Semoga bahagia hingga ke akhir hayat dan ke anak cucu

edzlin007 said...

fuulammmak....mmg cool giler perkahwinan nana-brian ni! cayalah korang. selamat pengantin baru buat kak nana dan abg brian.

meme_jr said...

wah.. nmpk meriah tol mjlis nana n brian. abg tlg smpaikan ucap thniah tuk diorg k.

Ajami Hashim said...

tahniah nana & raqeem! ;-)

adi, u bila plak bro? huhu..

nyonyacyber said...

comel sangat... semoga kekal sehingga akhir hayat... so adi.. next u pulak.. jgn lupa jemput kak nya sudah ek.. :p

Alysha said...

wah.. cantiknye dorang masa akad nikah.. and very cool hantaran man!! :D haha..

Kayy said...

ADI!! tu jeritan NANA pada u kan..hihihihi..i pn da kt c tu.Btl kate ADI.Beriani power mmg power..smpi bekal bw balik lg..Wlpn sederhana tp meriah gile wedding tu kn ADI.Tp rugi joget lmbak xdpt join sbb dh balik JB..HuHuHuHu..

puteh said...

hehe ruamah nana nih dekat sgt dgn umah si AC. wah... meriah sungguh....

faRah said...

abg adi thanks a lot share pics n story...meriah nyer wedding kak nana....die nmpk cntik sgt n mmg sepadan ngn brian..bgs nyer kak nana nie adiahkan merc kt mak nyer...boleh d'jadikan teladan nie.

rusma_purple said...

hai abg adi....
thaks jugak coz at list dpt gak tgk pic nana kahwin...tomeylah dorang berdua tu...bagai pinag dibelah dua.. ;-)
selamat pengantin baru tuk kak nana n abg brian.......

contaminatedcookies said...

pergh hantaran gitar la... power aaa hahahahah

Tiasa SempoiGurlz said...

WAAAAA MMG MERIAH BTOL, MAJLIS NANA SIMPLE BUT NICE... ANYWAY HOPE NANA & BRIAN BERKEKALAN HINGGA AKHIR HAYAT... ANYWAY TO ADI CEPAT2 LAH CKIT HE3 TU SI BAJU KURUNG ITAM, HUDA KT SEBELAH TU PUN KIUT JGAK HE3 JUST KIDDING...

.GadisManis. said...

cantiknya...pelamin pn comel sgtt..
thniah nana.thniah raqeem..

puteri atikah said...

cantik juga lah nana kita.