Wednesday, September 15, 2010

Anak Buah Baru!! yang ke-4

SELASA 31 OGOS 2010!!

Pagi ni Adi bertugas sempena hari merdeka, bertolak dari kampung sebab semalam ajak mak dan abah shopping raya....lepas bertugas Adi terus pergi ke Bangi..nak dapat anak buah yang baru...:)

Malam tadi dapat tahu my sis yang ke-3 iaitu Cuna, dah di masukkan ke hospital kerana nak bersalin anak sulung! Alhamdulillah....

Semalam masa kitarang shopping kat Shah Alam, si Cuna ni boleh lak nak join kitarang , sanggup datang dari Kajang pergi ke Shah Alam sebab dia nak serahkan baju raya yang dia dan suami belikan dari Johor utk orang tua kitarang...hahaha...so sweet!!!

Pic: Gambar yang pertama diambil !! First meet! Welcome to the world Haziq!!

Bila kitarang jumpa kat Shah Alam, barulah suami Cuna a.k.a Azmi a.k.a adik ipar Adi ...bagitahu yg pagi tadi diarang dah jumpa doktor dan doktor kata "dia dah bukak 3cm".....Gulp!!!!

Me and my dad punyalah cuak..lepas dia bagi barang kat mak ngan abah...kitarang suruh dia balik...i know dia nak join kitarang shopping ( nak pow abg dia ni la..hehehe) ...tapi masalahnya...kalau terberanak kat sini sapa yang susah?..hahaha....lepas belikan dia baju raya dan kasut raya...terus dia balik ke Kajang semula...hahaha.....yang peliknya..my mom cuma sengih saja....me and my dad pulak yang paling risau...hahaha....

Pic: Terpaksa ambik gambar Haziq dari jauh sebab dia kena kuarantin dulu....huhuhu...


So baby Haziq lahir pada hari merdeka..punya lah excited Adi..dilahirkan dalam jam 630ptg...lebih kurang la..dgn berat 3.5kg di sebuah hospital swasta di Bangi.....1st time tengok Haziq...kulitnya putih giler..huhu..and agak kuat nangis la jugak.....nak "nenen" la tu...hehehe

Pic: Haziq tidur la...

Selepas lahir, baby Haziq dikuarantin dulu selama 2 jam..lepas tu barulah kitarang dapat jumpa baby Haziq ni..hahaha....tak sia sia Pak Long Adi tunggu sampai 5 jam kat Hospital..hehehe

Pic: Abid pun nak tengok sepupu baru!!!hehehe

Jadi raya tahun ni ada tambahan lagi la dalam keluarga besar Adi..kalau tahun lepas Abid dilahirkan beberapa hari sebelum raya...so kali ni pun sama juga...Alhamdulillah...semoga baby Haziq sehat selalu dan bijaksana hendaknya...:) AMINNN!!!!!






3 comments:

edzlin007 said...

fuhhhh sangat comel dan putih! tahniah...

ADIFASHLA said...

tq...tq ..Edzlin..

zue_amin said...

uikk...cam kenal jer blanket ngan ruang hospital tue??...
az-zahrah ker abg adi??...
anyway congratzzz... =D