Friday, October 1, 2010

DEMAM!!!

Pic: Arghhhhh!!!

KHAMIS 30 SEPT 2010

Kali ni bukan pasal demam Iphone4 ker?..atau demam nak ipad ker..tapi demam panas yang menjerihkan!! hmm Adi memang jarang demam sejak dari zaman sekolah dulu..sebab tu selalu menang hadiah kedatangan kelas yg penuh..(itu jer la hadiah yang comfirm dapat masa hari penyampaian hadiah sekolah) . Mula mula demam 3 hari lepas, tapi still boleh tahan lagi dan larat lagi datang kerja...


Pic: Duduk rumah demam demam ni layan DVD pasal Ip Man!!Nak kuat mcm dia lepas demam ni..hehe

Tapi semalam panas datang balik , dan kali ni datang dengan batuk dan selsema pulak...aisyeh....mahu tak mahu terpaksala ambik MC jugak...takkan nak batuk depan rakan rakan ofis lak...apa pulak diarang cakap nanti...kitarang ni dah la kerja dalam kawasan yang selalu tertutup rapat...so better Adi ambik cuti la...

ini dia Top Ten kenapa Adi tak suka pasal demam :

1) Hilang selera makan
2) Tidur jer dari pagi sampai malam
3) Tak boleh keluar jalan jalan
4) Hidung tersumbat!!!
5) batuk sampai rasa mcm nak tercabut halkum
6) Kena jumpa doktor
7) badan panas, so kena mandi air sejuk!! Arghhh
8) Lepas makan ubat, mulut dan lidah rasa kebas jer...yarghh!!
9) Tulang sengal sengal...
10) Nak bersin, tapi tak jadi....sampai berair mata!!!
10+1) takleh dekat dengan orang lain!!!

Ada orang kata time demam ni la kita dapat kumpul tenaga balik....hmmm...maybe la kot...apa apa pun Adi tak suka demam ni.....aduhh cepat lah baik semula...korang doakan Adi la yer....AMIN!!





6 comments:

** SaLLy ** said...

get well soon paklong. jgn sedey2 eh dgn Nikmat yang Tuhan beri, sbb dgn sedikit sakit yg diberikan pada kita oleh-Nya sbnrnya menghapuskan dosa2 kecil kita.Insyaallah mudah2an..semoga paklong cpt sembuh.. :)

PINATBATE said...

Semuga cepat sihat..kalau ada maklong kan kan baguss..ada org tolong picit kepala,masakkan bubur,suapkan ubat...kehkehkeh...

Cik Miza said...

hey!!! cepat sembuh ye. banyak sangat ubat tu. serem~~~~~

edzlin007 said...

Abg Adi, Get Well Soon ya. rehatlah banyak-banyak. orang jarang sakit memang selalu camni, bila sekali sakit, sampai rasa nak buat apa pun tak larat

ADIFASHLA said...

Thanks semua!! Itulah, memang ADi perasan la....sebab Adi jarang sakit...tapi bila sakit sekali...memang teruk..ni still batuk lagi...:(

one shaheeda said...
This comment has been removed by the author.