Thursday, December 30, 2010

OMG!! Salute to my friend - FAD (x Skuad ERA)

Selepas perlawanan Malaysia lawan Indonesia, di Jakarta, Pihak keselamatan di Stadium GBK telah memberi kawalan untuk seorang penyokong Malaysia yang nekad menonton di Stadium GBK!!! Orang itu ialah FAD!!! Kawan Adi , dimana dia dulu adalah bekas ketua untuk Skuad ERA!!!!

Kau memang giler la Fadd!! Salute kat kau!!!! Bravooooooooo!!!!!!!


Baca petikan daripada akhbar online "Detik" di Indonesia bertarikh 30 Dec ini

Kamis, 30/12/2010 03:12 WIB
Piala AFF
Fans 'Nekat' Malaysia Diamankan
Mohammad Resha Pratama - detiksportJakarta
- Karena alasan keamanan, fans Malaysia berkumpul di kedutaan besar negaranya menyaksikan laga kedua final Piala AFF. Namun ada juga yang 'nekat' dengan menonton langsung di Stadion GBK.

Kenekatan seorang fans asal Malaysia itu tak cuma karena dia memberanikan diri datang ke GBK seorang diri, mengingat beberapa rekannya yang juga menyaksikan laga final berada dalam kawalan ketat anggota Brimob.

Saat pemain Malaysia berada di atas podium untuk mendapatkan pengalungan medali dan diserahi trofi juara, fans tersebut terang-terangan merayakan keberhasilan tim kesayangannya menjadi juara. Dia mengeluarkan bendera Malaysia di antara ratusan fans Indonesia yang berada di tribun VVIP.

Sontak saja tribun yang dipenuhi oleh suporter tuan rumah itu sedikit tersulut emosinya dan sempat melempari orang tersebut dengan botol minuman. Untungnya petugas keamanan sigap mengamankan suporter tersebut dan dibawa turun ke ruangan di bawah stadion.

Untuk menyelamatkan supoter nekat itu, petugas keamanan langsung menggiringnya menjauhi fans tuan rumah. Beruntung tak sempat terjadi aksi kekerasan dalam kejadian tersebut.
1 comment:

Edzlin said...

WOOOOO!! Patutlah muka nya macam pernah tengok. Cayalah Abg Fad! Tabik Tabik