Saturday, July 23, 2011

CHELSEA vs MALAYSIA



KHAMIS 21 JULAI 2011

Berbekalkan dengan 3 kampit kuaci saiz medium...Adi ke Stadium Bukit Jalil lagi...heehehe..Kali ini menyaksikan giliran Chelsea beraksi di Malaysia. Pada Adi, pasukan Chelsea ini mempunyai pemain yang banyak karektornya....satu pasukan yang kuat. Adi suka dengan gandingan Drogba dan juga Anelka...Cuma baru baru ini gandingan tersebut seolah olah terpisah dengan kehadiran Fernando Torres...pemain paling mahal dalam EPL ketika ini....



Masa Adi sampai kat Stadium Nasional, nampak macam tak berapa ramai yang datang pada malam ini...mungkin sebab perlawanan ini di buat dalam hari bekerja. Tetapi menjelang pukul 830malam, Stadium dan 70% penuh....ok..not bad la...jam 730ptg para pemain kedua dua pasukan telah mula turun ke padang untuk sesi memanaskan badan...

Pic: Sesi memanaskan badan pasukan Chelsea

Semasa sesi memanaskan badan ni sedang berlangsung, tetiba berlaku adegan yang agak kecoh di sebelah tingkat atas di grandstand....rupa rupanya diarang kecoh pasal ada penyokong pasukan lain yang berada di kelompok pasukan Chelsea.....

Apa la punya bengong mamat tu..yang suruh pakai jersey team lain tu apasal?..dah sah sah nak glamer la tu...hahahaha...nak femes macam mamat yang kena bukak baju MU dia ketika Malaysia lawan Liverpool hari tu....maklumlah pemain Wayne Rooney siap tweet kat tweeter pasal insident tu...hahahaha....

Pic: Saya sokong Malaysia!!!!!!

Kalau tak silap Adi ada 3 orang bukan penyokong Chelsea yang terpaksa buka jersey kelab kegemaran mereka...hmmmmm ..memang agak kecoh la....but for me....

Malas nak campur.....lantak la korang nak pakai apa.....duduk diam diam dan layan kuaci lagi best!! :P

Pic: Senarai pemain Chelsea yang beraksi....


Pic: Pemain Malaysia dan Chelsea mula keluar padang...


Perlawanan bermula jam 845mlm....agak penuh juga stadium pada malam ini...oh yer malam ini pasukan Malaysia diwakili oleh Skuad Olimpik Malaysia dan di bantu dengan pemain pemain senior yang lain...kiranya team rojak la...but ...rojak yang agak ok!!

Separuh masa pertama perlawanan agak hambar dengan Torres berada di bahagaian atas seorang diri....jarang sangat player termahal EPL tu dapat bola....nampaknya pertahanan pasukan Malaysia dapat mengekang dengan agak baik asakan daripada Chelsea...walaupun kadangkala pertahanan kita mengawal dengan agak kurang kemas..

Cuma agak kurang best bila penyokong Malaysia termasuk PENYOKONG CHELSEA sendiri mengeBOOO....pemain Chelsea yang berasal dari Israel ..Yossi Benayoun....masing masing punya persepsi tersendiri....but for Adi...mamat tu cuma nak main bola jer....takde kaitan dengan goverment dia...sukan jangan dicampur adukkan dengan politik negara....:)

Separuh masa pertama keputusannya 0-0....takde gol.....kuaci dah 2 peket habis....


Separuh masa kedua baru la Drogba dan Anelka baru masuk..dan perlawanan menjadi rancak sedikit dengan kemasukkan mereka....Chelsea menyerang bertubi tubi...dan akhirnya Chelsea mendapat gol yang kontroversi pada minit minit terakhir perlawanan hasil sepakan percuma Drogba.....

Pic: Pemain kedua dua pasukan berjabat tangan selepas perlawanan tamat

Rasanya bolatu tak masuk lagi ke dalam gol ...tapi pengadil tetap memberikan jaringan gol kepada Chelsea....masa adegan ini berlangsung.....penyokong Chelsea ambik masa juga nak meraikkan jaringan tersebut...sebab memang nampak tak gol...malahan salah seorang pemain Chelsea iaitu Michael Essien (kalau tak silap Adi la..) memberi isyarat kepada pengadil bahawa bola tersebut belum menyeberangi garisan gol Malaysia......(satu tindakan yang jujur dari player Chelsea...bravoo!!) Bagaimana pun pengadil tetap berdegil memberikan jaringan kepada Chelsea.....aduuuhhh!!!


Sampai ke akhirnya Chelsea berjaya menewaskan Malaysia dengan 1-0 jer.....tahniah kepada pertahanan Malaysia dan juga goal keeper yang cukup cemerlang mengagalkan beberapa cubaan daripada Chelsea.....maka tamat sudah musim EPL di Malaysia...terima kasih kepada Arsenal, Liverpool dan juga Chelsea yang sudi datang ke KL......ok...next time kalau boleh nak tengok gergasi Sepanyol lak berada di Malaysia......maybe Barcelona ataupun Real Madrid ker.....kan...kan....kannnnnn!!!!!...boleh tengok Messi atau Ronaldo beraksi!! Mesti gempak!!

Pic: Drogba di kerumuni press untuk ditemuramah..

P/s: Kuaci sempat habis 3 peket jer....satu peket lagi bawak balik rumah la...hehehe


2 comments:

edzlin007 said...

haha laporan abg adi terbaiklah...termasuklah selingan kuaci :D

ADIFASHLA said...

kuaci kuaci!!!! hehehe...