Saturday, July 2, 2011

Klinik Badminton bersama Rexy Mainaki


AHAD 3 JULAI 2011

Pagi ni dari kampung , Aku memandu balik ke KL dalam hujan yang lebat giler. Balik KL pagi pagi buta ni semata mata ada Klinik Badminton yang dianjurkan khas untuk staff staff Astro jer.


Ikut perancangan klinik ini sepatutnya turut disertai oleh Datuk Lee Chong Wei...sebab tulah aku semangat nak pergi klinik badminton ni. Sampai sampai kat lokasi di Stadium Juara jam 845pg diarang dah warm up dah....aisyeh terlambat 15 minit lak..

Pic: Wong Mei Choo sedang memberikan tunjuk ajar.

Mata duk melilau...ehh tak nampak pun LCW...yang ada cuma Rexy (Jurulatih Beregu Malaysia), Wong Mei Choo ( bekas pemain single wanita utama) dan juga 2 jurulatih yang lain.

Aku tanya kat salah seorang pegawai Astro Arena yang ada...katanya LCW tak sempat balik dari Manila malam tadi...

apa daaaaa....

Agak kechiwa sikit la...hahaha...tapi...apa yang dibuatnya kat Manila?..hmm maybe ada klinik jugak kat sana kot...hehehe

Pic: Rexy yang memang cool ketika mengajar..

Ok berbalik ke Stadium Juara ini yang terletak kat Bukit Kiara..memang tempat para pemain badminton negara berlatih...dapat tunjuk ajar daripada Rexy memang seronok dan berbesar hatilah!!...walaupun dia serius, tapi dia seorang yang kelakar ...hahaha...muka jer ganas tapi dalah hati ada taman..bak kata orang sekarang...

sesi berlangsung selama 4 jam...memang puas la...

Pic: Me with Wong Mei Choo

Sakit sakit jugak la otot aku bila kena buat rutin yang diberikan...arghhh...sekarang tahula serba sedikit teknik teknik pukulan badminton ni..terutama sekali buat back hand...hahaha...aku rasa kalau aku buat part time coachhing pun ok gak ni....hahaha...ada sesiapa yang berminat?..hehehe

Pic: Me with Rexy....living legend ni!!

p/s: Dulu dah elok elok main badminton..pastu switch main bolasepak...last last yang di kejar tak dapat yang di kendong keciciran..menyesal la jugak......fokus ok!!





3 comments:

saperakue said...

wohooo.. rexy tu~~

edzlin007 said...

huhu takpelah abg adi...at least still dpt main, dgn yg best2 lak tu

ADIFASHLA said...

huhu..ok la jugak...huhuhu